TEHDAS TANSSII

Tehdas tanssii -festivaali on kahden tanssia intohimoisesti rakastavan naisen, Tuula Penttilän ja Tanja Kunnarin vuonna 2014 perustama tanssifestivaali. Tänä vuonna Tehdas tanssii järjestetään jo seitsemättä kertaa Hämeenlinnassa.

"Halusimme perustaa festivaalin, jonne voisimme itsekin mennä. Olemme ottaneet ohjenuoraksemme keskittyä mahdollisimman korkealaatuiseen sisältöön: maamme huippuopettajiin, mielenkiintoisiin sisältöihin ja esityksiin", Tuula ja Tanja kertovat. Festivaalin on tarkoitus pysyä dynaamisena kokonaisuutena, joka panostaa mahdollisimman korkeaan laatuun, joka festivaalin kokijalle tarkoittaa

  • huippuopettajia

  • mielenkiintoisia sisältöjä

  • sykähdyttäviä esityksiä

Ihmisten kohtaaminen ja vuorovaikutus on ollut festivaalitiimille sydämen asia, siksi haluamme tavata jokaisen kurssilaisen henkilökohtaisesti. Tiimi on läsnä siellä missä tapahtuu sekä myös tunneilla treenaamassa aina kuin mahdollista. Festivaalin ilmapiiri, jossa sekä oppilaat että opettajat viihtyvät, on meille ensisijaisen tärkeää.

 

Jokainen voi osallistua omana itsenään, kohdata muita tanssia rakastavia, oppia uutta, haastaa itseään sopivasti ja saada turvallisin mielin törmätä yllättäviin ja antoisiin tilanteisiin tanssin parissa.

 

Lämpimästi tervetuloa Tehdas tanssii -festivaalille, me odotamme Sinua. 

Videolla kesäterveiset festivaalin taiteellisten johtajien Tanja Kunnarin ja Tuula Penttilän äänellä. 

Koronaepidemian ympäröimät puitteet

 

Viime vuonna 2020 festivaali jouduttiin ilmeisistä syistä perumaan, mutta katsomme nyt eteenpäin toiveikkaina: Tänä vuonna 2021, festivaali tullaan järjestämään joko livenä tai etänä.

 

Haluamme uskoa siihen, että koronaepidemian tilanne on elokuussa parempi ja voimme kokoontua meille kaikille rakkaan lajin äärelle. Mikäli tarpeen, rajaamme osallistujamääriä sekä tunneilla että esityksissä sekä huolehdimme hygieniasta ja turvallisuudesta tartuntojen ehkäisemiseksi ohjeistuksin ja tarvittavin toimin.

 

Festivaalitiimi seuraa THL:n, AVI:n ja KHSHP:n ohjeistuksia ja noudattaa voimassa olevia suosituksia.

 

Kun aikanaan unelmoimme ja suunnittelimme tätä tapahtumaa ensi kerran, yksi kirkkaimmista päämääristämme oli luoda Kanta-Hämeeseen tanssitapahtuma, joka tarjoaa työtä tanssin ammattilaisille: mahdollisuuden esiintyä ja opettaa.

 

Nyt kun elämme ajassa, jossa alamme on kovassa turbulenssissa, vaalimme tätä alun ajatusta satsaamalla työpanoksemme ja toiveemme siihen, että onnistuisimme tässä unelmassa ensi elokuussa ja mieluiten tietenkin livenä. Tsemppiä kaikille, yhdessä menemme läpi tämän ajan. <3

Vuoden 2021 painopiste on nyky- ja katutanssissa, ohjelmistossa myös uusia tuulia

Tulevan festivaalin ohjelmisto pitää sisällään tuttuun tapaan esityksiä, kursseja ja yleisötapahtumia tanssin laajalta kentältä. Tapahtumapaikkoina toimivat Verkatehtaan viehättävä miljöö, Hämeenlinnan tori, Museo Militaria, Bio Rex, Suistoklubi, sekä Aulangon puistometsä. 

 

Koronaepidemia perui vuoden 2020 festivaalin ja viime vuodelle suunniteltu ohjelmisto on pyritty siirtämään sellaisenaan tulevalle kesälle ja näin ollen festivaalilla vierailevat esityksineen

UMC-Dance Company Reija Wäreen teoksella Movements - Motions - Mindsets

Riku Lehtopolku ja Mikko Makkonen teoksellaan Levoton maa | Restless Earth.
 

Samuli Emery Barnaby Boothin teoksella We Do This. We Don´t Talk

Ensimmäistä kertaa festivaalilla nähdään nyt myös tanssielokuvia. Elokuvakokonaisuudet on kuratoinut suomalaisen tanssielokuvan pioneeri Kati Kallio. Tanssielokuvaa ei sido muoto tai genrerajat. Se on vahvojen taidemuotojen fuusio ja oma kehittyvä lajinsa. 

Torijamit on aidosti koko kansan tapahtuma: pienen, nuoren, aikuisen ja seniorikansalaisen. Torijameilla jokainen voi osallistua ikään ja taidoista riippumatta tai seurata ohjelmaa. Varoitamme, Torijamit aiheuttavat vähintäänkin jalan rytmikästä polkua.

Torijamien tarkoitus on tuoda tanssia tutuksi kaupunkilaisille hyvin matalalla kynnyksellä Hämeenlinnan torilla. 

 

Festivaalin kurssivalikoimasta löytyy vaihtoehtoja tanssinharrastajille sekä ammattilaisille. Osa kursseista ovat avoimia kaikille aiheesta kiinnostuneille, tanssitaustasta riippumatta. Kursseilla opettavat maamme huippuopettajat.

Huhtikuun ajan kursseille voi ilmoittautua Early Bird -hinnoilla.

 

Ilmoittaudu nyt - lisätiedot: klikkaa kurssin nimeä alla. 

 

Kaikille avoimet kurssit:

 

Kurssit tanssin harrastajille ja ammattilaisille:

 

Festivaalin maksuttomiin yleisötapahtumiin kuuluvat Torijamit Hämeenlinnan torilla 3.8. ja 5.-6.8. klo 13.00, avoimet ovet tanssisaleille, päätösklubi Suisto-klubilla, sekä esitysten jälkeiset yleisökeskustelut. 


Festivaalia voi fiilistellä useassa kanavassa, uutuutena Spotify

Festivaali tarjoaa ajankohtaiset uutiset ensimmäiseksi aina verkkosivuillaan uutiset -osiossa, josta ne jaetaan sosiaalisen median kanaviin Facebookkiin, Instagramiin, YouTubeen.

Nyt Tehdas Tanssii myös Spotifyssä. Spotifyssa voi sukeltaa festivaalin vierailijoiden ja tiimiläisten suosikkeihin sekä tarinoihin soittolistojen takana. Näihin kaikkiin suorat painikkeet sivun ylälaidassa. 

Olethan jo uutiskirjeemme tilaaja? Tilaa kirje klikkaamalla tästä nyt ja kuulet ensimmäisten joukossa festariin liittyvät tarjoukset ja uutiset. Saatamme myös yllättää muilla sisällöillä. Uutiskirjeemme ilmestyy noin 4 kertaa vuodessa ja voit halutessasi poistua vastaanottajalistalta milloin vain

Early bird ja alennukset kurssimaksuista

Kursseille on mahdollista ilmoittautua alennetulla Early bird hinnalla huhtikuun 2021 ajan. Tämän jälkeen alennettuun kurssimaksuun ovat oikeutettuja Tehdas tanssii - festivaalin taustalla olevan Hämeenlinnan Tanssin Tehdas -yhdistyksen jäsenet, jotka ovat maksaneet jäsenmaksun. Lue lisää ja liity jäseneksi täällä >>
Early bird hinta huomioidaan huhtikuun aikana tulleisiin kurssi-ilmoittautumisiin automaattisesti.

Terveisin festivaalitiimi,

Tanja Kunnari, Tuula Penttilä, Jasmin Heikkilä, Nella Kaartinen, Minna Liimatainen, Jemina Pekkonen ja Heidi Wasko.