top of page
TEHDAS TANSSII

Tehdas tanssii -festivaali on kahden tanssia intohimoisesti rakastavan naisen, Tuula Penttilän ja Tanja Kunnarin vuonna 2014 perustama tanssifestivaali. Vuonna 2024 Tehdas tanssii -festivaali juhlii 10-vuotista taivaltaan. Juhlavuoden festivaalia luotsaavat taiteelliset johtajat ja tuottajat Tanja Kunnari ja Salla Talvikki Nieminen.

"Festivaalia järjestetään rakkaudesta tanssiin. Uskomme tanssin kykyyn tarjota merkityksellisiä kokemuksia sekä lisätä hyvinvointia ja kehollista ymmärrystä. Tanssi antaa sekä tanssin katsojalle että tanssivalle ihmiselle mahdollisuuden palata ihmisyyden perusasioiden äärelle: kehoon, nykyhetkeen ja vuorovaikutukseen muiden kanssa. Se on radikaali vastavoima ajassa, jossa elämme", Tanja ja Salla kertovat.

 

Festivaalin on tarkoitus pysyä dynaamisena kokonaisuutena, joka panostaa mahdollisimman korkeaan laatuun, joka festivaalin kokijalle tarkoittaa

  • huippuopettajia

  • mielenkiintoisia sisältöjä

  • sykähdyttäviä esityksiä.

Ihmisten kohtaaminen ja vuorovaikutus on ollut festivaalitiimille sydämen asia, siksi haluamme tavata jokaisen kurssilaisen henkilökohtaisesti. Tiimi on läsnä siellä missä tapahtuu sekä myös tunneilla treenaamassa aina kuin mahdollista. Festivaalin ilmapiiri, jossa sekä oppilaat että opettajat viihtyvät, on meille ensisijaisen tärkeää.

 

Jokainen voi osallistua omana itsenään, kohdata muita tanssia rakastavia, oppia uutta, haastaa itseään sopivasti ja saada turvallisin mielin törmätä yllättäviin ja antoisiin tilanteisiin tanssin parissa.

 

Lämpimästi tervetuloa Tehdas tanssii -festivaalille, me odotamme Sinua. 

Videolla vuoden 2022 festivaalitunnelmia. 

Vuonna 2024 juhlitaan festivaalin taustayhdistyksen 10-vuotista taivalta

Vuoden 2024 festivaalin ohjelmisto pitää sisällään tuttuun tapaan esityksiä, kursseja ja yleisötapahtumia tanssin laajalta kentältä. Keskeisenä tapahtumapaikkana festivaalilla toimii tänä vuonna Hämeenlinnan linja-autoasema, jossa nähdään sekä esityksiä että koetaan yleisötapahtumia. Lisäksi festivaali tanssittaa tuttuun tapaan Hämeenlinnan torilla.

Festivaalin ohjelmistoon kuuluu runsas kattaus maksuttomia yleisötapahtumia:

Torijamit on aidosti koko kansan tapahtuma: pienen, nuoren, aikuisen ja seniorikansalaisen. Torijameilla jokainen voi osallistua ikään ja taidoista riippumatta tai seurata ohjelmaa. Varoitamme, Torijamit aiheuttavat vähintäänkin jalan rytmikästä polkua. Torijamien tarkoitus on tuoda tanssia tutuksi kaupunkilaisille hyvin matalalla kynnyksellä Hämeenlinnan torilla.

Festivaalin maksuttomiin yleisötapahtumiin kuuluvat lisäksi Silent Dance, avoimet ovet tanssisaleille, ikärajaton festivaaliklubi linja-autoasemalla sekä esitysten jälkeiset yleisökeskustelut.

​Festivaalilla vierailevat esityksineen
 

 

Festivaalin kurssivalikoimasta löytyy vaihtoehtoja tanssin harrastajille sekä ammattilaisille. Osa kursseista on avoimia kaikille aiheesta kiinnostuneille, tanssitaustasta riippumatta. Kursseilla opettavat maamme huippuopettajat.
 

Ilmoittautuminen ja lisätiedot: klikkaa kurssin nimeä alla.

 

Kaikille avoimet kurssit:

Kurssit tanssin harrastajille ja ammattilaisille:


Kursseille voi ilmoittautua early bird -hinnoilla 15.5. asti.​

Festivaalia tukevat Suomen kulttuurirahasto, Hämeenlinnan kaupunki ja Rengon Säästöpankkisäätiö.

 

Yhteistyökumppaneina toimivat Hämeenlinnan teatteri, Sibelius-opisto, Ars-Häme ry, Hämeenlinnan Tanssi- ja Liikuntakeskus, TR Studio ja FitStation.


Festivaalia voi fiilistellä useassa kanavassa, myös Spotifyssa

Festivaali tarjoaa ajankohtaiset uutiset ensimmäiseksi aina verkkosivuillaan uutiset -osiossa, josta ne jaetaan sosiaalisen median kanaviin Facebookiin, Instagramiin ja YouTubeen.

Tehdas tanssii myös Spotifyssä. Spotifyssa voi sukeltaa festivaalin vierailijoiden ja tiimiläisten suosikkeihin sekä tarinoihin soittolistojen takana. Näihin kaikkiin löydät suorat painikkeet sivun ylälaidassa. 

Olethan jo uutiskirjeemme tilaaja? Tilaa kirje klikkaamalla tästä nyt ja kuulet ensimmäisten joukossa festariin liittyvät tarjoukset ja uutiset. Saatamme myös yllättää muilla sisällöillä. Uutiskirjeemme ilmestyy noin 4 kertaa vuodessa ja voit halutessasi poistua vastaanottajalistalta milloin vain.

Early bird ja alennukset kurssimaksuista

Kursseille on mahdollista ilmoittautua alennetulla early bird -hinnalla 15.5. saakka. Tämän jälkeen alennettuun kurssimaksuun ovat oikeutettuja Tehdas tanssii

-festivaalin taustayhdistyksen Hämeenlinnan Tanssin Tehdas ry:n jäsenet, jotka ovat maksaneet kuluvan vuoden jäsenmaksun. Lue lisää ja liity jäseneksi täällä >>
Tarjoamme alennetun kurssihinnan myös yhteistyökumppanimme TREenit ry:n jäsenille. Early bird hinta huomioidaan early bird -aikana tulleisiin kurssi-ilmoittautumisiin automaattisesti.

Salla Talvikki Nieminen ja Tanja Kunnari

Festivaalitiimi – Tanja Kunnari ja Salla Talvikki Nieminen

Vuoden 2024 Tehdas tanssii -festivaalia luotsaavat työparina taiteelliset johtajat ja tuottajat Tanja Kunnari ja Salla Talvikki Nieminen. Kunnari on tuottanut festivaalia sen perustamisvuodesta 2014 yhdessä Tuula Penttilän kanssa. Nieminen hyppäsi Kunnarin uudeksi työpariksi viime syksynä. "Meillä on molemmilla vahva halu tuoda tanssia Hämeenlinnaan, tarjota työmahdollisuuksia tanssin kentällä ja mieleenpainuvia elämyksiä laajalle yleisölle", Nieminen ja Kunnari kertovat.

Tanja Kunnari toimii laaja-alaisesti tanssin kentällä tehden työtä esiintyjänä, opettajana ja tuottajana. Hän on opiskellut tanssia Turun konservatoriolla ja Savonia-ammattikorkeakoulussa. Uransa aikana Kunnari on työskennellyt esiintyjänä teattereissa ja tanssin vapaan kentän produktioissa, sekä tanssinopettajana ympäri Suomen. Kunnarin henkilökohtaisena tavoitteena on vaalia ja kehittää tanssitaidetta ja sen ammattimaista toimintaa Hämeessä. Tällä hetkellä Kunnari työskentelee erilaisten improvisatoristen tekniikoiden parissa tuomalla tanssia yllätyksellisiin paikkoihin.

WWW: Tanja Kunnari

Salla Talvikki Nieminen on monialainen taiteilija, joka työskentelee nykytanssin, performanssin, runouden ja valokuvaamisen risteyskohdissa ja välimaastoissa. Hän on opiskellut nykytanssijaksi Saksassa, valmistunut taiteen maisteriksi Aalto-yliopistosta ja filosofian maisteriksi Helsingin yliopistosta. Nieminen on esiintynyt tanssi- ja performanssiteoksillaan festivaaleilla, museoissa ja gallerioissa Suomessa ja ulkomailla. Hän on tuottanut tapahtumia Hämeenlinnan Tanssin Tehdas ry:lle ja työskennellyt Hämeenlinnan kaupunginmuseossa ja Hämeenlinnan taidemuseossa. Lisäksi hän edistää Hämeenlinnan alueen taidekenttää kirjoittamalla alueen taidetapahtumista aktiivisesti Kulttuurimedia-verkkojulkaisuun.

WWW: Salla Talvikki Nieminen

 

Kuva: Pasi Vähänen

bottom of page