top of page

Tanssimaraton  

Useita opettajia

Sopii kaikille

Pe 5.8.22 klo 15.00-18.00

Iso tanssisali

Opistotalo, Verkatehtaankuja 9, Hämeenlinna

Hinta 48 € (jäsenet 38 €) 

AvoimetOvet_TT18TerhoAalto.jpg

Tervetuloa pitämään kanssamme hauskaa ja nauttimaan liikkeen riemusta ja  tanssin taiasta! Tule sellaisena kuin olet, kurssi sopii kaikille! 

Aikataulu ja opettajat

15.00-15.45 Reggaeton - Kati Mäkelä

15.45-16.30 Hip Hop - Simo Salim 

16.30-17.15 Afro - Hanna Koskinen

17.15-18.00 Twerk - Anniina Hietala


Ilmoittaudu  /  Kysy lisätietoa

Reggaeton - Kati Mäkelä

Reggaeton - Kati Mäkelä

Reggaeton on Panamasta lähtöisin oleva tanssityyli, jossa on vaikutteita mm. hip hopista ja dance hallista. Liikekieli on aksentoivaa ja energistä, joka lähtee vahvasti keskivartalosta. Mukaansa tempaava reggaeton musiikki on löytänyt tiensä myös radiokanavien soittolistoille, ja näin myös Suomessa yökerhojen tanssilattioille. 

Kati Mäkelä opettaa, ohjaa ja liikuttaa ihmisiä tanssin, lasten sirkuksen ja ryhmäliikunnan parissa 6kk ikäisistä aina lähes 80-vuotiaisiin saakka. Edelleen reggaeton on se, mikä on lähimpänä sydäntäni. Näin ollut pian jo 15 vuoden ajan. 

Tanssimaraton | Hip Hop - Simo Salim

Hip Hop - Simo Salim

Lajinsa huippuihin kuuluva hip hop tanssija Simo Salim on samaan aikaan sekä täynnä energiaa että pohdiskeleva ja rauhallinen. Hän on opettanut tanssia monella tasolla useassa maassa ja tekee työtään aina sydämestään.

Salim otti ensimmäiset tanssiaskeleen vuonna 2007 kokeillen eri tyylejä. Krump, hip hop, house, locking ja popping kuuluvat hänen taitamiensa lajien laajaan skaalaan. Hän on on ottanut selvää lajinsa alkuperästä ja sen kehittymisestä ja hän on hankkinut paljon kokemusta sekä kotimaassaan Marokossa että kansainvälisesti mm. Martiniquessa, Tshekissä, Turkissa, Hollannissa sekä nyt myös Suomessa.

Salim pyrkii tarttumaan kaikkiin mahdollisuuksiin missä päin maailmaa tahansa.

Salimin omaperäinen, sulava ja rytminen tanssi on täyden vartalonhallinnan, hyvän tekniikan sekä vuosien oman tyylin etsimisen tulos. Salim on edustanut kotimaatansa Marokkoa kolmesti maajoukkueessa ja hän on voittanut MM-pronssia kahdesti. 

Afro - Hanna Koskinen. Kuva: Hanna Kanerva

Afrotanssi - Hanna Koskinen

Afrotanssi pohjautuu erityisesti läntisen Afrikan kulttuureihin ja perinteisiin, mutta tanssi on saanut vaikutteita mm. jazz-tanssista. Afrotanssissa yhdistyy rentous, rytmikkyys ja kokonaisvaltainen kehon liike. Afrotanssi on hauskaa liikkumista, joka vahvistaa sekä kehoa, että mieltä.

 

Hanna Koskisen enrgisoiva opetustyyli vie mukanaan. Hän on opettanut afrotanssia yli 20 vuotta mm. Vanajanveden opistolla.

Kuva: Hanna Kanerva

Tanssimaraton - Twerk - Anniina Hietala

 

Twerk - Anniina Hietala

Twerkkaus juontaa juurensa afroamerikkalaiseen hip hop kulttuuriin. Twerk oli alunperin liikekieli, jossa riippumatta asennosta, peppu liikkui musiikin tahtiin. Twerk on sittemmin kehittynyt omaksi tanssilajikseen, jonka keskiössä ovat erilaiset tekniikat pystyssä, lattialla ja jopa päällään seisten!

Paras vaatetus twerk-tunnille on sellainen, jossa peppu pääsee liikkumaan vapaasti. Vältä siis kireitä vaatteita. Myös tanssiin soveltuvat sisäkengät ovat suositeltavat. Polvisuojia ei tällä tunnilla tarvita.

Anniina Hietalalla on pitkä ja monipuolinen tanssitausta. Twerkkiin hän hurahti lajin rantautuessa Suomeen ja pian hän halusikin päästä jakamaan pyllyttelyn ilosanomaa myös itse. Hän on opettanut twerkkiä nyt yli kolme vuotta eri kaupungeissa sekä osallistunut muun muassa Talent Suomi -kilpailun finaaliin Tinze Twerkers -ryhmän kanssa.

Anniinan tunneilla vallitsee rento ilmapiiri, jonne jokainen on tervetullut omana itsenään. Anniina on koulutukseltaan luokanopettaja sekä liikunnan ja terveystiedon aineenopettaja. Hänen pedagoginen taustansa näkyy tunneilla selkeänä ja erilaiset oppijat huomioivana opetuksena. Anniina onkin sitä mieltä, että kuka tahansa voi oppia twerkkaamaan!

Löydät Anniinan Instagramista nimimerkillä @ansku_f. 

Kuva: Annika Jauhiainen

bottom of page