top of page

Tanssimaraton  

Useita opettajia

Sopii kaikille tanssinharrastajille

To 1.8.2024 klo 17.00–20.00

FitStation

Eteläkatu 1, Hämeenlinna

Hinta 48 € (jäsenhinta 38 €) 

Tehdas tanssii -festivaalin tanssikurssi

Hyvän mielen ja vapautuneen fiiliksen kurssi. Barrea, tohveliflamencoa, polynesialaisia tansseja ja hip hopia aloittajaystävällisesti.

Aikataulu ja opettajat

 

17.00–17.45 Barre – Katarina Teperi

17.45–18.30 Tohveliflamenco – Anna Haaranen

18.30–19.15 Polynesialaiset tanssit – Tytti Vuorio

19.15–20.00 Hip hop – Cinderella Karisukki

Katso tuntikuvaukset alta!


Ilmoittaudu  /  Kysy lisätietoa

Katarina Teperi

Barre – Katarina Teperi

Barre-tunnit ovat tehokkaita koko kehon treenejä, jotka tehdään balettitankoa eli barrea ja erilaisia pienvälineitä apuna käyttäen. Pakarat, reidet ja keskivartalo vahvistuvat barre-tunnilla, ryhtisi paranee ja saat tunneilla opituista liikkeistä apua myös arjessa kehon tukilihasten vahvistumisen myötä. Barre perustuu klassisen baletin tankoharjoitteluun, pilatekseen sekä Lotte Berkin metodiin, joka yhdistää kuntoutusta ja baletin tekniikkaharjoittelua.

Katarina Teperi on pitkän linjan baletinopettaja, joka aloitti 4-vuotiaana baletin Porvoon tanssistudiolla, jäi koukkuun tanssiin, ja lapsuuden ja nuoruuden tiivis harrastaminen johti tanssinopettajaopintoihin Ouluun 2000-luvun alussa. Katarina on opettanut kaikenikäisiä lapsia ja aikuisia jo 20 vuoden ajan mm. Oulussa, Porvoossa ja Hämeenlinnassa. Opetuslajien kirjoon kuuluu baletin lisäksi lastentanssia, nykytanssia, akrobatiaa, vanhempi-lapsitanssia, kehonhuoltoa ja tietysti barrea! Huolellisuus, turvallisuus ja hauskuus kulkevat käsi kädessä kun tunneilla opetellaan uusia asioita.

 

Anna Haaranen

Tohveliflamenco – Anna Haaranen

Flamencossa tanssija on muusikko muiden muusikoiden mukana monimutkaisillakin koputus- ja taputuskuvioilla. Tämä tunti tanssitaan kuitenkin paljain jaloin tai tossuilla. Tunnilla tuotetaan rytmiä taputuksin, tömistyksin ja body percussioiden. Letkein lantein ja pehmein rantein. Ehkä ehditään tehdä pieni tanssinen.


Anna Haaranen on näyttelijä (TeM, Fia), ammatillinen opettaja ja flamenca. Flamencossa Annaa viehättää se, että tunteita ei pyritä peittämään vaan näyttämään. Kaikkia tunteita. Myös rytmi kiehtoo Annaa, samoin kuin se suuri suvaitsevaisuus ja ymmärrys, mistä laulussa lauletaan.


Opettaessaan Anna pyrkii välittämään oppilailleen flamencon sellaisena kuin sen ymmärtää ja tuntee. Hän pyrkii opettamaan flamencon rytmejä ja niiden ehdottomuutta sekä sitä tulkinnan vapautta, mikä tuon ankaran raamin sisällä on. Tanssissa Annaa kiinnostaa sen luonnollisuus, liikkeen jatkuvuus, virtaavuus ja hengitys sekä toisaalta voimakkaat kontrastit kuten tiukat tauot. Ajoitus!

Tytti Vuorio

 

Polynesialaiset tanssit – Tytti Vuorio

Kaislahame. Kookos. Valkoinen hiekka varpaiden alla. Paratiisin palmut ja sininen laguuni kimmeltää... Näistä postikorttimaisemista ovat kotoisin elinvoimaiset tahitilainen tanssi ja havaijilainen hulatanssi. Tyynenmeren tansseiksikin kutsutut tanssit ovat osa kotimaansa kulttuuriperimää vuosisatojen takaa.

Tanssilla on ollut merkittävä asema polynesialaisessa kulttuurissa. Tanssi oli osana monilla eri elämän alueilla, kuten yhteisön toiminnoissa, siirtymisriiteissä, politiikassa, sodassa ja uskonnossa. Polynesialaiset tanssivat kunnioittaakseen päälliköitä ja ystäviään, esittääkseen sotateemat, ratifioidakseen rauhan ja vihkiäkseen hallitsijan. Tanssi kuului osaksi istuttamista ja sadonkorjuuta. Se oli oleellinen osa jokapäiväistä elämää ja elämänkiertoa, häitä, syntymäpäiviä ja hautajaisia. Tanssi oli ja on edelleen kommunikaation väline, jolla ilmaistaan tunteita, kuten iloa, surua, uhmaa tai huvia.

Tytti Vuorio opettaa tahitilaista tanssia, havaijilaista hulaa ja fusion bellydancea. Hän on opiskellut polynesialaisia tansseja niiden syntyseuduilla paikallisten opettajien johdolla Tahitilla, Havaijilla ja Cook-saarilla. Tytti on opettanut polynesialaisia tansseja 20 vuotta, ja hänellä on oma tanssikoulu Taiga Roots. Tanssi on Tytille intohimo, elämän suola, kehon ja mielen ravintoa.


WWW: @taiga.dance

Cinderella Karisukki

 

Hip hop – Cinderella Karisukki

Hip hop-tunnilla käymme läpi lajin peruselementtejä kuten bounce, groove sekä freestyle. Laji on lähtöisin New Yorkista ja sitten levinnyt ja varioitunut maailmalla. Tunnilla harjoittelemme tekniikoita sekä tanssisarjan hip hop -musiikin tahtiin.

 

Cinderella Karisukki on tanssinopettaja ja performanssiartisti. Hän on kehittänyt tanssillista osaamistaan niin Suomessa kuin Yhdysvalloissa. Viime vuodet hän on koreografioinut ja tanssinut useiden suomalaisten artistien kiertueilla. Tunneillaan Cinderella pitää tärkeänä tanssijan oman tyylin löytämistä sekä yhteisöllistä meininkiä.


Kuva: Sidney Paiva

bottom of page