top of page

Paikallisen tanssitaiteen ilta
Freund & Consiglio: s y m b i o s i s

Koskinen–Mäenpää–Polameri

Pe 2.8.2024 klo 19.00 Linja-autoasema

Eteläkatu 1, Hämeenlinna 

Ada Freund ja Chiara Consiglio: symbiosis

 

Ada Freund ja Chiara Consiglio: s y m b i o s i s

Tässä tilassa, olen ihminen toisen ihmisen kanssa. Mitä tämä tapahtuma synnyttää? Kuuntelen ja annan tilaa toiselle, yhdessä luomme edellytyksiä olla rinnakkain ja jakaa, liikkuen yhdessä kohti uutta. Yhdessä jaamme liikkeen virtauksen ja tilaa pitävän energian.

 

S y m b i o s i s alkaa yhteyden ja huolenpidon tutkimisesta suhteessa toiseen ja itseemme. Teos on kuvaus kahdesta kehosta, jotka kurkottavat kohti välittämistä kehollistamisen ja monisyisen yhteyden avulla. Kaksi tanssijaa kohtaavat läheisyyden ja käyvät läpi rehellisyyden, haavoittuvuuden, luottamuksen ja voiman löytämisen. S y m b i o s i s reflektoi ihmisten välisiä yhteyksiä ja näyttää kommunikaation eri muodot jatkuvassa muutoksessa, suhteessa toisiimme ja ympäröivään tilaan. S y m b i o s i s etsii empatiakykyä maailmassa ja luo tietoisuutta välittämisen voimasta. Teoksessa musiikki keskustelee liikkeen kanssa; leikki kinesteettisten impulssien ja rytmien välillä muodostaa monitasoisen dialogin taiteenalojen välillä.

 

Koreografia ja tanssi: Ada Freund ja Chiara Consiglio

Musiikki: Ernesto Critella ja Daniele Paradiso

Kuva: Gabriele Tomba

 

Ada Freund on suomalainen tanssitaiteilija. Hän valmistui Northern School of Contemporary Dancesta (UK) vuonna 2022 ja suoritti jatko-opintoja PERA School of Performing Artsissa (CY). Hän on työskennellyt kansainvälisten koreografien, kuten Eleanor Perryn ja Daniel Hay-Gordonin, Jos Bakerin, Marion Sparberin ja Alan Fuentes-Guerran, Phil Sangerin, Jean Abreun ja Vivianne Budsko-Lommin kanssa. Ada on erityisen inspiroitunut mielikuvituksen leikillisyydestä sekä aistikokemusten käytöstä työskentelyssään. Tanssijan työn ohella hän on koreografioinut sooloteoksia, duettoja ja ryhmäteoksia (mm. Forgotten Rocks, Page 22, Garden Gatherings, Illusions). Tällä hetkellä Ada toimii tanssiryhmä cie.acompagniadan koreografina ja taiteellisena suunnittelijana. Lisäksi hän on opettanut vierailevana opettajana Tanssiteatteri Tanssivarpaissa ja Sibelius-opistossa. 

 

Chiara Consiglio on italialainen tanssitaiteilija. Hän on kiinnostunut praktiikasta, joka luo narratiivisia rytmejä. Hän valmistui OpusBaletista (IT) sekä opiskeli PERA School of Performing Artsissa (CY). Hän on työskennellyt kansallisten ja kansainvälisten koreografien kanssa (mm. Sofia Napin, Virgilio Sieni, Jos Baker, Rafaela Sahyoun, Anton Lachky ja Humanhood). Vuonna 2021 hän loi ja kantaesitti sooloteoksen Balance her in between your eyes ja kesäkuussa 2023 uuden teoksen Nostalgia studio – Nice to M(e)et you. Hän on yksi InContra-kollektiivin perustajista. Parhaillaan Chiara työskentelee Berliinissä ja Suomessa koreografisten projektiensa parissa, opetustyön ohella.

Riku Koskinen ja Sini Mäenpää

 

Koskinen–Mäenpää–Polameri

Liverummut ja nykytanssi kohtaavat Hämeenlinnan linja-autoasemalla. Improvisaatiopohjaisessa esityksessä musiikki ja liike käyvät vuoropuhelua ainutkertaisessa, ohikiitävässä hetkessä – leikitellen ja luoden ympäröivään tilaan yhtenäistä sointia ja fyysisyyttä.

Rummut: Antti Polameri
Tanssi: Riku Koskinen ja Sini Mäenpää

Kuva: Vilja Tamminen

Riku Koskinen on valmistunut tanssijaksi Helsingistä Teatterikorkeakoulun tanssitaiteen laitokselta vuonna 2003. Hän on myös opiskellut tanssia Tukholman Danshögskolanissa sekä lukuisilla kursseilla niin kotimaassa kuin ulkomaillakin (New York, Lontoo, Pariisi, Rooma ym.). Tämän lisäksi hänellä on parin vuosikymmenen ajalta laaja-alainen kokemus tanssijan työstä eri tanssi- ja teatterituotannoissa. Riku on työskennellyt Tanssiteatteri Raatikossa sekä esiintynyt musikaaleissa monissa kaupunginteattereissa (Evita, Cats, Tuhkimo ym.). Lisäksi työskentely nykytanssiteoksissa eri koreografien (Reija Wäre, Marjo Kuusela, Tarja Rinne, Virpi Juntti, Thomas Freundlich ym.) kanssa sekä televisiotuotannoissa, kuten Uuden Musiikin kilpailu, on tuonut arvokasta kokemusta esiintyjänä ja tanssijana.

Sini Mäenpää on valmistunut tanssijaksi Tukholman Balettakademiesta vuonna 2001 sekä suorittanut tanssinopettajan tutkinnon (AMK) Savonia-ammattikorkeakoulussa keväällä 2017. Hän on työskennellyt freelance-tanssijana lukuisissa produktioissa ja työryhmissä (Suomen Kansallisooppera, Tampereen Työväenteatteri, Helsinki Dance Theatre, Just Jazz Dance Company ym.) sekä useita vuosia mm. Helsingin Kaupunginteatterissa. Lisäksi Sini työskentelee koreografina ja tanssinopettajana mm. Lappeenrannan Tanssiopistossa sekä eri tanssikouluissa Hämeen alueella ja Etelä-Suomessa.


Antti Polameri on Hämeenlinnassa asuva muusikko ja musiikintekijä. Hän on vuosien varrella soittanut rumpuja useissa eri kokoonpanoissa ja produktioissa ja pianoa muun muassa Kuninkaallisessa nukketeatterissa ja Harmaa seura -yhtyeessä. Antti yhdistelee omassa rummutuksessaan vaikutteita eri maailman etnisistä musiikkityyleistä aina taidemusiikkiin saakka. Hänen APO-yhtyeelleen säveltämä musiikki on saanut vaikutteita niin taiderockista, etno- kuin pop-musiikistakin.

Illan kesto: noin 45 min. Esitysten jälkeen voit jäädä jutustelemaan taiteilijoiden kanssa yleisökeskusteluun.

Liput 24 € / 14 €

bottom of page