top of page

Kaikkea kivaa Hämeenlinnassa

Tehdas tanssii -festivaalin kotikaupunki Hämeenlinna tarjoaa ihania käyntikohteita vaikka millä mitalla. Olit sitten visiteeraamassa ensi kertaa tai jo Hämeenlinnan ystävä entuudestaan, kaupunki tarjoaa varmasti parastaan. Tässä festaritiimin Hämeenlinnaparhaudet eli suositukset. Tällä kertaa kaikki sijaitsevat kävelyetäisyyksien päässä toisistaan. Olkaa hyvät ja tervetuloa, ihan pian tavataan!


Kahvilat ja ravintolat


Ravintola Uoma


Uoman kuvat: Mikko Uosukainen

Ravintola Uoma aloitti muutamia vuosia sitten Hämeenlinnan kasvun todelliseksi ravintolakaupungiksi. Uomaan saavutaan läheltä ja kaukaa nauttimaan käsityönä alusta loppuun konstailettomasti valmistettuja pohjoismaalaisen makumaailman annoksia. Vaikka profiili on korkea, kynnys on matala ja Uoman ihana henkilökunta varmistaa, että kaikki viihtyvät.


Saaristenkatu 4, Hämeenlinna Ti - To 11.00 - 15.00 (keittiö 14.45) Pe 11.00 - 23.00 (keittiö 22.00)

La 12.00 - 23.00 (keittiö 22.00)

Su suljettuCafé Kauno - the little viet kitchen


Kuva: Café Kauno

Café Kauno tarjoaa kahvin ja herkkujen lisäksi päräyttäviä vietnamilaisia makuja. Pilke silmäkulmassa julistamme Kaunon vegaanimenun kaupungin pisimmäksi ja upeimmaksi, wau ja nam! Kauno sijaitsee aivan keskustan tuntumassa ja sopii siksi festarin kurssien ja esitysten lomaan vaikkapa lounaspaikaksi.


Hallituskatu 22, Hämeenlinna

Ma - ti 10.00 - 17.30

Ke - pe 10.00 - 20.00

La 11.00 - 17.30

Su suljettuKirpparit


Kirpputori OldsCool

OldsCool
Kuva: OldsCool


Tämä kirppareiden helmi sijaitsee Café Kaunon lähellä keskustassa. OldsCool tarjoaa Vintage aarteita suuressa, 100m2 liikkeessä katosta lattiaan. OldsCoolin Julia kuvailee tämän putiikin sielua seuraavasti: Vintage on ennen kaikkea sielukasta, laadukasta ja coolia! Pidetään huoli meidän pallosta ja lookista - kierrätetään, huolletaan ja ylläpidetään vanhaa jos vain voimme.


Sibeliuksenkatu 11, (2 kerros) Hämeenlinna.

Ma, to & pe 11.00 - 17.00

La 10.00 - 17.00

Su suljettuIcare Hämeenlinna

Kuva: ICare

ICare on Pelastusarmeijan viihtyisä kirpparimyymälä Hämeenlinnan keskustan läheisyydessä, sympaattisen Kauppakeskus Tavastilan kivijalassa. ICaren valikoima muuttuu vilkkaasti ja tarjolla on kirpparilöytöjä laidasta laitaan: vaatteita, asusteita ja kodin pientavaroita.


Eteläkatu 14, Hämeenlinna

Ma - pe 10 - 18

La 10 - 16

Su suljettuLuonto ja virkistäytyminen


Heinisuo


Visit Häme kirjoittaa Heinisuosta seuraavasti:

Hämeenlinnan Rengossa sijaitseva Heinisuo on suojeltu luonnontilainen suoalue. Alueella on erilaisia rämeitä ja nevoja, sekä puustoisia soita ja kermikeidas. Suoalueella on lähdealkuinen puro. Alueella elää muun muassa liito-orava ja suolla on monipuolinen linnusto. Suon poikki ja sen lähimetsissä kulkee merkattu retkeilyreitti, joka on osa Hämeen Ilvesreittiä.


Pillisuontie 90, HämeenlinnaAhvenisto


Tiesitkö, että Hämeenlinna on Olympiakaupunki? Ahveniston alueella miteltiin vuoden 1952 Olympialaisten viisiottelu. Harjumaisemissa viihtyvät tänä päivänä kaikki. Alueelta löytyy mm. mainio hiekkaranta, aidattu uusi leikkipuisto, grillipaikka, beach volley -kentät, lenkkipolkuja, maauimala, kahvila, seikkailupuisto ja paljon muuta.


Olympiakatu 18 - 20, Hämeenlinna Tarkistathan aukioloajat verkkosivuilta. https://www.hameenlinna.fi/matkailu-ja-tapahtumat/kohteita/ahvenisto


Kulttuuri ja museot


Hämeen keskiaikainen linna ja LInnanniemi


Hämeenlinna on Suomen vanhin sisämaakaupunki ja sen ehdoton maamerkki on Hämeen keskiaikainen linna. Noin 700-vuotias linna kätkee sisälleen historiaa ja tarinoita Hämeessä vaikuttaneista henkilöistä, joiden elämä ja seikkailut avautuvat linnan historian kautta kaikille.


Hämeen keskiaikainen linna sijaitsee Vanajaveden rannalla Linnaniemessa, jossa sijaitsevat myös vankeinhoidon historiaa yhteen koonnut Vankilamuseo sekä Museo Militaria. Vankilamuseo on toiminut oikeana vankilana aina vuoteen 1993. Museo Militaria taas tarjoaa upeasti rakennetun näyttelyn Suomen historiasta ja sotahistoriasta.


Linnanniemi on ihana kohde vain vaikka kävellä ja katsella maisemia ja rakennuksia Vanajaveden rannalla. Suositus myös rantareitille, joka seurailee Vanajaveden rantoja 5 kilometrin kävelymatkan verran.


Hämeen keskiaikainen linna Kustaa III:n katu 6, Hämeenlinna

1.6. - 31.8. 10.00 - 17.00 joka päivä Lipunmyynti ja museokauppa suljetaan puoli tuntia aikaisemmin. https://www.kansallismuseo.fi/fi/haemeenlinna Vankilamuseon aukiolot ja liput https://www.kansallismuseo.fi/fi/vankila Museo Militarian aukiolot ja liput https://www.museomilitaria.fiArs Häme ry:n kesänäyttely Näyttämö

Kuvassa Ars Häme 2022 näyttelyn modernia taidetta
Kuva: Salla Laurinolli

Ars Häme on kuvataiteen ja kuvataiteilijoiden edun edistämisen yhdistys, joka järjestää näyttelyitä. Tämän kesän näyttely on rakennettu Hämeen Lääninhallituksen päärakennukseen. Näyttelyn nimi on Näyttämö ja se yhdistää modernin nykytaiteen historialliseen Lääninhallituksen kiinteistöön, joka on ensi kertaa avoinna yleisölle. Lääninhallituksen tilat toimivat myös festivaalin esityksen Kosket (Annamari Eerola ja Nella Kaartisen) näyttämönä.


Ars-Hämeen taiteilijat on kuratoitu näyttelyyn hakemuksien perusteella ja mukaan on kutsuttu myös kuvataiteen kentän valtakunnallisia kärkinimiä. Suurin osa näyttelyn 28 taiteilijasta esittää näyttelyssä uusia, vanhan lääninhallitusrakennuksen ehdoilla syntyneitä tai siellä tapahtuvia teoksia.

Näyttämö 2022 taiteilijat: Komugi Ando, Elina Autio, Jesse Avdeikov, Susanne Gottberg, Maija Helasvuo, Ismo Hyvärinen, Mari Isotalo, Mika Karhu, Valtteri Kivelä, Jukka Korkeila, Leena Kursu, Niina Laitonen, Tuija Lampinen, Olli Larjo, Juha Laurikainen, Jemina Lindholm & Kaura Raudaskoski, Katja Luoto, Tiina Nevalainen, Pilvi Ojala, Paula Ollikainen, Katri Stenberg, Saimi Suikkanen, Eeva-Kaisa Takala, Anne Tamminen, Kari Vehosalo, Jarno Vesala ja Hanna Vihriälä.

Näyttämö avoinna 28.8.2022 asti. Hallituskatu 16, Hämeenlinna Ti - su 11 - 18 Vapaa pääsy https://nayttelyt.arshame.com/nayttamo2022/

Kosket -esitys 7.8. klo 18.00 Hallituskatu 16, Hämeenlinna https://tehdastanssii.eventiolive.fi/


Lue festaritiimin viime vuoden suositukset täällä. Nämä ovat tietysti yhtä ihania ja suosikkejamme edelleen.

Lue lisää Hämeenlinnan tarjonnasta matkailijalle täällä.
Aiheeseen liittyvät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page