top of page

Meidän ihana Hämeenlinna!


Tällä viikolla jorataan v i h d o i n k i n ympäri Tehdas tanssii -festivaalin kotikaupunkia, ihanaa Hämeenlinnaa. Festaritiimi kokosi omat suosikkinsa Hämeenlinnasta – ja näitä me suosittelemme kaikille mutta erityisesti teille, jotka saavutte ensimmäistä kertaa kauniiseen kaupunkiimme.


Hemma - hair salon & lifestyle café Lainattua Hemman kotisivuilta: "ketoilijat, vegaanit ja gluteenittomuutta arvostavat löytävät meiltä paljon vaihtoehtoja". Ja tämän lisäksi kaikki on herkullista ja kauniisti esillä, ah! Runsas lounassalaattibuffet on tarjolla arkisin ja kesäerikoisuutena lauantaiaamuisin kesäaamiainen. Niin, ja samassa yhteydessä saatavilla myös kampaamo- ja parturipalvelut. Lue Hemmasta täällä, klik!


Tiirinkosken tehdas

Lifestyleputiikki täynnä sisustusta, vaatteita ja asusteita. Oman tilan härkäpavut maistuvat belgialaistyylisissä vohveleissä. Pihapiirissä voi ihailla tilan eläinasukkaita ostosten lomassa. Tiirinkoskeen on helppo rakastua, teitä on varoitettu! <3 Lue lisää Tiirinkoskesta, klik!

Suomen kasarmin aarteet Suomen kasarmeilla sijaitseva vanhan tavaran kirpputori on aarteenetsijän paratiisi.

Valikoima on laaja ja välillä tarjolla on todellisia klassikoita ja design helmiä. Suomen kasarmin aarteet facebookissa, klik!


Boho Second Hand

Käytettyjen vaatteiden kauppa aivan kaupungin keskustassa, jossa laatu ja vaatteen hyvä kunto ovat vakiolupaus. Uudistunut Boho viettää avajaisiaan juuri sopivasti festariviikon perjantaita 6.8.2021. YES! Bohon valikoima sisältää pääasiassa naisten vaatteita, kenkiä ja asusteita. Bohon valikoimaan eivät kuulu markettien omat mallistot tai ketjuliikkeiden valikoimat.


Willa Vaski käsityötalo ja Palanderin talo Talosta löytyy paikallisten käsityöläisten putiikki, Galleria Willa ja PopUp kahvila Vaski. Willa Vaski itsessään henkii historiaa kauniin pihapiirinsä kera. Samalla kertaa voi poiketa myös naapuriin Palanderin taloon, joka esittelee porvasriskodin elämää noin sata vuotta sitten. Willa vaski käsityötalo ja Palanderin talo netissä, klik!


Metsäkylän Navetta, kahvila leivintupa ja alpakat

Pekolassa, n. 7 km Hämeenlinnan keskustasta sijaitsee valloittava Metsäkylän Navetta, joka myy vanhojen talojen kunnostukseen liittyviä tarvikkeita ja omien sanojensa mukaan "ehkä vähän muitakin tavaroita". Pihapiirissä sijaitsevat myös kahvila leivintupa, jonka pannukakut ovat lajissaan lyömättömät sekä suloinen alpakoiden lauma ihasteltavaksi. Ah, ihana kohde!


Inkivääri - luomu- ja herkkukauppa

Herkkuja, elintarvikkeita ja kosmetiikkaa luomusti, reilusti ja terveellisesti. Toisinaan myös mainioita erikoisuuksia, joita muualta et löydä. Inkiväärin ovella tulijaa ei kohtaa ainoastaan ihana tuoksu vaan myös lämmin, kotoisa pienen putiikin tunnelma. Tuotevalikoimassa mm. pähkinät, kuivatut hedelmät, luomutuotteet, murot, myslit, riisit ja makeiset. Inkivääri facebookissa, klik!
Etelä8 Lifestylemarket Etelä8 aivan Hämeenlinnan keskustan tuntumassa on todellinen must. Sisustuksen ja lifestylen parhaita paloja, joissa sekoittuu ihanasti skandinaavisuus ja boho, unohtamatta modernia. Liikkeeseen ovat tervetulleita myös lemmikkiperheenjäsenet. Lue lisää ja tutustu valikoimaan, klik! Linnanniemi

Linnannimellä täällä Hämeenlinnassa tarkoitetaan Hämeen keskiaikaisen linnan ympäristöä puistoineen ja käyntikohteineen. Ja tutustuttavaa riittää! Linnan lisäksi alueella ovat Museo Militaria ja Vankilamuseo. Kaupunginpuisto viehättävine huvimajoineen on mitä mainioin piknikpaikka. Linnan nimestä lisää täällä, klik!


Aulangon näköalatasanne. Kuva: Aleksi Aromaa


Aulanko Yksi kaupunkimme ehdottomista paraatipaikoista. Aulanko tarjoaa virikkeitä kaikenlaisille matkailijoille. Vaelluskengät, tennismaila, simmarit, golfpallot, ratsastuskypärä tai ihan vaan päivän asu ja viihdyt varmasti. Mieli lepää kauniin puistometsän poluilla ja sydän läikehtii kaunista maisemaa näkötornin alueella katsoessa. Tiesitkö muuten, että Aulangon huikeat näkymät ovat kertomuksen mukaan inspiroineet Jean Sibeliusta säveltämään Finlandian? Lisää Aulangosta ja sen tarjonnasta täällä, klik!


Villa Marenki Kauniissa puutalossa tuoksuu tuore kahvi ja vitriinin herkut ovat toinen toistaan herkullisempia. Pastellinsävyisten seinien suojissa viihtyy kupposen jos toisenkin ääressä. Villa Marenki Facebookissa, klik!

-- Tässä siis suosikkimme kotikaupungissamme, olkaa hyvät. Ihan kaikkia ihanuuksia tässä ei toki ole, ja sen takia kannattaakin käydä vilkaisemassa myös Hämeenlinnan kaupungin virallisia matkailukanavia:

Commentaires


bottom of page