top of page

Tanssinopettajien viikonloppu

Pe–su 2.–4.8.2024
Makasiini, Hämeenlinnan Tanssi- ja Liikuntakeskus,
Aulangontie 1B, Hämeenlinna 

Hinta 210 € (jäsenhinta 190 €)

 

Tanssinopettajille räätälöity kolmipäiväinen syyskauden aloitus yhdessä jakaen ja kokien. Kurssi sisältää 12,5 h treeniä, aamukahvit, ideariihen ja lipun Paikallisen tanssitaiteen iltaan.

 

Paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä.

Ohjelma:

 

Perjantai 2.8. Makasiini

10.00–10.30 Ilmoittautuminen & aamukahvit
10.30–12.00 Nykytanssi – Mia Jaatinen
12.00–13.15 Tauko
13.15–15.15 Nykytanssi
Mia Jaatinen

15.15–15.30 Tauko
15.30–16.30 Yamuna Body Rolling – Pirre Lammi

klo 19.00 Paikallisen tanssitaiteen ilta, Linja-autoasema

Lauantai 3.8. Makasiini

10.00–11.30 Nykytanssi – Riku Koskinen
11.30–12.45 Tauko
12.45–14.45 Nykytanssi – Riku Koskinen (+avoimet ovet ✽)

14.45–15.00 Tauko
15.00–16.00 Movement – Terhi Mantila

16.00–17.00 Ideariihi – Heidi Wasko ✽✽

 

Sunnuntai 4.8. Makasiini

10.00–12.00 Lyrical Jazz – Ella Snellman
12.00–13.00 Tauko
13.00-14.30 Restoratiivinen jooga – Sinikka Salminen

Perjantain Paikallisen tanssitaiteen illan lippu sisältyy kurssimaksuun.

✽Lauantain jälkimmäisellä nykytanssitunnilla järjestetään avoimet ovet klo 13.15–13.45. Yleisö on tällöin tervetullut seuraamaan tanssituntia.

✽✽ Ideariiheä varten tuo mukanasi yksi käytännön opetustyössä toimivaksi ja timanttiseksi todettu käytänne, harjoitus, musiikki, leikki tai score. Jaamme ne yhteisesti osallistujien kesken lauantaina ja niitä on mahdollista yhdessä kehitellä eteenpäin. Ideariiheä luotsaa Sibelius-opiston tanssinlehtori Heidi Wasko.

Ilmoittaudu  /  Kysy lisätietoa

Mia Jaatinen

 

Nykytanssi – Mia Jaatinen

Tunnilla keskitytään liikkekieleen, joka muodostuu kelluvasta, kaartuvasta, kaatuvasta, artikuloituvasta ja kiertyvästä liikkeestä. Keskiössä on liikkeen ketjuttaminen ja niin kehon sisäisen kuin ulkoisen tilallisuuden havainnointi. Lähestymme tanssia asetetun materiaalin ja tehtävälähtöisen improvisaation sekä leikkien kautta. Tunnilla tanssitaan niin lattiatasossa kuin jalkojen päällä sekä yksin ja yhdessä. Liikekieli rakentuu nykytanssin eri praktiikoista, akrobatiasta sekä erilaisten liikkumisten logiikoista. Tarkoituksena on työskennellä omista lähtökohdista käsin kohti liikkeen maailmaa ja tanssista nauttimista hyvän musiikin johdattamana.

Mia Jaatinen on vapaan tanssin kentällä toimiva tanssija-koreografi sekä pedagogi. Hän on valmistunut tanssitaiteen maisteriksi Taideyliopiston Teatterikorkeakoulusta (2015) sekä tanssipedagogiksi Oulun seudun ammattikorkeakoulusta (2013). Mia työskentelee mm. Kinetic Orchestra -tanssiryhmässä sekä MMM-kollektiivissa. Lisäksi hän tuottaa omia taiteellisia ulostuloja, joista viimeisimpiä ovat olleet RIEHA (Zodiak 2023) ja Red Desert (2022).

Tanssitaiteilijana Miaa kiinnostaa tanssiesiintyjän työ, jossa tulee yhteen eletyn ruumiinkokemuksen kuunteleminen, leikittely tanssihistorioiden liikemaailmasta ammentaen sekä esiintyjän ekspressiivisyyden venyttäminen ja vanuttaminen. Liikkeellinen praktiikka tai liikekieli koostuu erilaisista liikkeen jäsentämisen ja tuottamisen logiikoista sekä niiden rikkomisesta, improvisaation ja asetetun materiaalin vuorottelusta sekä limittymisestä, vinoutuneista asettumisista sekä kontaktityöskentelystä. Mian taiteellisen ja pedagogisen työn ytimessä ovat ennen kaikkea hyvinvointi, empatia, turvallisuus, yhteisöllisyys sekä erilaisten prosessien sosiaalisten luonteiden huomioiminen.

 

WWW: Mia Jaatinen

Kuva: Kaisa Syrjänen

 

Riku Koskinen

 

Nykytanssi – Riku Koskinen

Nykytanssi on monipuolinen ja kokonaisvaltainen taidetanssilaji. Tanssitunti koostuu kehon herättelystä/lämmittelystä erilaisia somaattisia kehonhuoltomenetelmiä varioiden. Lisäksi harjoitellaan pehmeää lattiatekniikkaa sekä tilassa virtaavasti liikkuvia tanssisarjoja. Myös erilaiset liikeimprovisaatioharjoitteet kuuluvat repertuaariin. Rikulle on tärkeää luoda tunneillaan hyvä ja kannustava ilmapiirin, jossa kaikkien on mukavaa ja turvallista harjoitella sekä heittäytyä tanssin pyörteisiin.

Kurssin tavoitteena on tarjota osallistujille erilaisten harjoitteiden kautta ideoita, joita he halutessaan voivat hyödyntää ja lisätä omaan tanssinopettajan työkalupakkiinsa. Tervetuloa heittäytymään ja inspiroitumaan nykytanssin kiemuroihin!

Riku Koskinen on valmistunut tanssijaksi Helsingistä Teatterikorkeakoulun tanssitaiteen laitokselta vuonna 2003. Hän on myös opiskellut tanssia Tukholman Danshögskolanissa sekä lukuisilla kursseilla niin kotimaassa kuin ulkomaillakin (New York, Lontoo, Pariisi, Rooma ym.). Tämän lisäksi hänellä on parin vuosikymmenen ajalta laaja-alainen kokemus tanssijan työstä eri tanssi- ja teatterituotannoissa. Riku on työskennellyt Tanssiteatteri Raatikossa sekä esiintynyt musikaaleissa monissa kaupunginteattereissa (Evita, Cats, Tuhkimo ym.). Lisäksi työskentely nykytanssiteoksissa eri koreografien (Reija Wäre, Marjo Kuusela, Tarja Rinne, Virpi Juntti, Thomas Freundlich ym.) kanssa sekä televisiotuotannoissa, kuten Uuden Musiikin kilpailu, on tuonut arvokasta kokemusta esiintyjänä ja tanssijana.

Kuva: Sini Mäenpää

Ella Snellman

Lyrical Jazz – Ella Snellman

Kurssilla sukellat tunteikkaaseen ja ilmaisuvoimaiseen tanssityyliin, joka yhdistää jazz-tanssin ja nykytanssin vaikutteita. Painotamme musiikin tulkintaa sekä tunteiden välittämistä liikkeen kautta, mikä tarjoaa syvällisen kokemuksen tanssin ja musiikin yhteydestä. Opit sulavia ja virtaavia liikkeitä, joita voi sävyttää herkistä ja pehmeistä voimakkaisiin ja dynaamisiin ilmaisuihin. Lyrical jazz tarjoaa tilaisuuden syventyä musiikin tulkintaan ja tarinankerrontaan, mikä tekee siitä ihanteellisen tyylin esimerkiksi musiikillisten balladien ja emotionaalisten kappaleiden tanssimiseen. Kurssilla painotetaan sekä teknisen taidon kehittämistä että henkilökohtaista ilmaisua tanssin kautta. Tunnilla ei tarvitse tanssikenkiä.

Ella Snellman on Helsingissä asuva tanssija, musikaaliartisti, koreografi sekä tanssinopettaja. Ella on valmistunut tanssijaksi Tukholman Balettakademin ammattitanssijan tutkinnosta päälajinaan jazz-tanssi, minkä jälkeen hän on työskennellyt musikaaleissa (mm. Robin Hood The Musical, Snövit, Evita, Grease, Something Rotten) sekä tanssiteatteriproduktioissa ja kiertue-esityksissä (mm. Golden ABBA Show, Aim ontour, Tanssiteatteri Raatikko), yritystapahtumissa,sekä musiikkivideoilla (TTK, Nobel-palkintojenjakojuhla, WDM-gaala, Samsung-releaseparty).

Ellan tunneilla syvennytään jazz-tekniikkaan sekä musikaaleissa ominaiseen tanssin teatraaliseen ilmaisuun. Tunnit sisältävät lämmittelyn, tekniikkaharjoituksia sekä koreografiatyöskentelyn, jossa pureudutaan sekä tarinan kerrontaan että teknisten elementtien omaksumiseen. Ellalle on tärkeää luoda turvallinen ilmapiiri oppimiseen ja heittäytymiseen.

 

Kuva: Tommi Mattila

Pirre Lammi

 

Yamuna Body Rolling – Pirre Lammi

Yamuna® Body Rolling -metodi käyttää erityisesti suunniteltuja palloja aktivoimaan ja linjaamaan lihaksia ja luita. Yamunalle tunnusomainen Body Rolling -tekniikka opettaa sinua työskentelemään tehokkaasti jokaisessa kehosi osassa. Voit ratkaista keho ongelmia ja hoitaa koko kehoasi niin, että se toimii paremmin arjessa, liikkeessä, urheilussa ja ikään katsomatta. Tunnet jokaisen harjoituksen jälkeen muutoksen kehossasi esimerkiksi parempana ryhtinä koko kehossa tai linjauksena kehon osassa, tai saat lihasketjut toimimaan paremmin liikkeessä ja kehon hallinta paranee samalla, kun liikelaajuus lisääntyy.


Yamuna-metodien kehittäjä Yamuna Zake on visionääri, Master-opettaja ja keulakuva, joka on omistanut elämänsä ymmärtääkseen, kuinka keho toimii ja auttaakseen muita luomaan positiivista muutosta heidän kehoissaan. Body Rolling -tekniikan lisäksi Yamunassa on tekniikat jalkaterille (Foot Fitness), kasvoille (Face Ball) ja Hands-on Table Treatment -hoidolle.

 

Lue lisää: Yamuna Finland, Yamuna USA


Pirre Lammi on ollut liikunta-alan ammattilainen 40 vuotta. Hän on toiminut ensin yli 20 vuotta kouluttajana urheiluopistoissa sekä -järjestöissä ja vuodesta 2007 alkaen liikuntayrittäjänä. Pirren pilates- ja laitepilatesstudio on ainoa Kanta-Hämeen alueella, ja hän on Yamuna Body Rolling -metodien ohjaaja ja pääkouluttaja Suomessa sekä lisäksi Yamuna®-tuotteiden virallinen jakelija koko Euroopan alueella. Terveydenhuollon ammattilaisena Pirre keskittyy MyFascia hoitoihin. Lisäksi hän harrastaa kilpaurheilua

WWW: Pirre Lammi

Kuva: Pasi Vähänen

Terhi Mantila

 

Movement – Terhi Mantila

Movement on kehonpainoharjoittelua, jossa yhdistyy voima, notkeus ja koordinaatio. Harjoittelun avulla saadaan kehitettyä hyvää kehonhallintaa, ääriasentojen liikehallintaa sekä ketteryyttä. Movement-harjoittelu on saanut vaikutteita useista lajeista, kuten kamppailulajit, nykytanssi, voimistelu.

 

Tunnin aikana teemme koko kehoa avaavan alkulämmittelyn, eläinliikkumisia ja erilaisia liikekeyhdistelmiä, tehtäväpohjaisia harjoitteita sekä pariharjoitteita, joihin on yhdistetty ripaus luovuutta ja leikkiä. Tavoitteena on pitää hauskaa, hikoilla ja jakaa ideoita monipuolisen liikkeen maailmasta. 

Terhi Mantila on hämeenlinnalainen liikkuvuusvalmentaja, sensovalmentaja ja hengitysohjaaja. Movement-harjoittelu on tullut mukaan hänen omaan harjoitteluunsa ja valmennuksiinsa noin 10 vuotta sitten. Terhi on hakenut vuosien varrella oppia ja ideoita mm. Jukka Rajalan koulutuksista, Fighting Monkey

-workshopeista sekä Jon Yuenin koulutuksista. Valmennustyötä Terhi on tehnyt eri urheiluseuroissa ohjaten liikkuvuutta ja kehonhallintaa urheilijoille, sekä myös kuntoilijoille. Koulutukseltaan Terhi on toiminnallisen neurotieteen sensomotorinen valmentaja, ja hän yhdistää hermosto-osaamistaan myös liikkeen valmennuksessa.

WWW: Terhi Mantila, @terhimari

 

Kuva: Silvia Salakka

Sinikka Salminen

Restoratiivinen jooga – Sinikka Salminen

Puolentoista tunnin restoratiivinen Yin-joogaharjoitus hellii kehoa ja mieltä. Yin-jooga perustuu mm. kiinalaiseen lääketieteeseen, jossa pitkät (3–5min) venytykset myötäilevät kehon energiakanavia eli meridiaaneja. Restoratiivinen harjoitus on muodostunut iyengarjoogan opeista. Kun Yin-joogassa haetaan venytystuntumaa, niin restoratiivisessa harjoituksessa asanat tuetaan apuvälineillä niin, että keho voi rentoutua ja voimme päästää irti kaikesta yrittämisestä. Restoratiivinen Yin-harjoitus kulkee pitkien, rauhoittavien Yin-jooga liikkeiden kautta kohti syvää rentoutumisen tilaa, ja terapauttisten restoratiivisten asentojen jälkeen hellitään mieltä vielä pitkällä äänimaljarentoutuksella. Harjoitukseen kannattaa pukeutua lämpimästi.

Sinikka Salminen on varsinaiselta ammatiltaan näyttelijä, mutta vuonna 2013 hän valmistui rakkaimman harrastuksensa eli joogan opettajaksi (Villa Mandala RYT200). Salminen on opettanut joogaa säännöllisesti siitä lähtien. Salminen on harjoittanut Astanga-joogaa, raskausajan joogaa, hotjoogaa, ilmajoogaa, vinyasajoogaa ja nykyään pääasiassa Yin-joogaa. Salminen on kouluttautunut myös YogaFlow- ja YogaFlex-ohjaajaksi, ilmajoogaohjaajaksi ja viimeisimpänä äänimaljarentouttajaksi.

bottom of page