Tanssinopettajien viikonloppu

La 7.8.klo 9.15-15.00 ja su 8.8.21 klo 9.15-16.15 + esitys
Pieni tanssisali

Opistotalo, Verkatehtaankuja 9, Hämeenlinna

Hinta 90 € yksi päivä / 140 € kaksi päivää

(jäsenet 70 € / 120 €)

 

Tanssin- ja liikunnanopettajille räätälöity kaksipäiväinen syyskauden aloitus. Paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä.

Ohjelma:

 

Lauantai 7.8.

9.15-10.15 Pilates (Hanna Kanerva)
10.15-10.30 Tauko
10.30-11.30 Baletti (Heidi Wasko)
11.30-12.30 Tauko
12.30-15.00 Nykytanssi (Katri Soini)

 

Sunnuntai 8.8.

9.15-10.15 Pilates (Hanna Kanerva)
10.15-10.30 Tauko
10.30-11.30 Baletti (Heidi Wasko)
11.30-12.30 Tauko
12.30-15.00 Nykytanssi (Katri Soini)

15.00-15.15 Tauko
15.15-16.15 Opettajen ideariihi, vapaata keskustelua ja naposteltavaa
17.30 Barnaby Booth: WE DO THIS. WE DON´T TALK -esitys 

 

Ideariiheä varten tuo mukanasi yksi käytännön opetustyössä toimivaksi ja timanttiseksi todettu käytänne, harjoitus, musiikki, leikki tai score. Jaamme ne yhteisesti osallistujien kesken lauantaina ja niitä on mahdollista yhdessä kehitellä eteenpäin. Ideariiheä luotsaa Sibelius-opiston tanssinlehtori Heidi Wasko.

 

Tauoilla on mahdollisuus seurata festivaalin muiden kurssien opetusta. Sunnuntain esityslippu sisältyy kurssimaksuun.

 

Ilmoittaudu

Tanssinopettajien viikonloppu - Pilates, Hanna Kanerva

Pilates - Hanna Kanerva

Tanssin ammattilaisille suunnattua pro-tason pilatesopetusta Hanna Kanervan seurassa. Tunneilla haastat fysiikkaasi aivan uudella tavalla.

 

Hanna Kanerva on tunnettu intohimoisesti omaan työhönsä suhtautuvana ja positiivisen vaativana opettajana. Kanervalla on vahva tausta urheilijana ja hän on rytmisen voimistelun 25-kertainen Suomen mestari ja 3-kertainen Pohjoismaiden mestari. Hän on edustanut Suomea lukuisissa Euroopan- ja Maailman mestaruus -kilpailuissa sekä Olympialaissa Barcelonassa 1992. Koulutukseltaan hän on fysioterapeutti (YAMK), Method Putkisto Instituutin kouluttama Pilates- ja Method Putkisto -ohjaaja, Power Pilates- ja Laite Pilates -ohjaaja, sekä Somatic Streching -ohjaaja. Kanerva on kouluttanut pilatesohjaajia Somatic Centerillä Helsingissä vuodesta 2007. Tällä hetkellä Kanerva opiskelee kiinalaista lääketiedettä.

 

www: Hanna Kanerva

Tanssinopettajien viikonloppu - Baletti Heidi Wasko, kuva: Aleksi Aromaa

Heidi Wasko

Tunneilla pääset nauttimaan klassisen baletin sulavasta ja tanssillisesta liikekielestä Heidi Waskon opetuksessa. Tutkailemme musikaalisuutta, sekä kehon kannatusta, lonkkien aukikiertoa ja linjauksia.

 

Tanssinopettaja Heidi Wasko (AMK) on opettanut lapsia, nuoria ja aikuisia vuodesta 1994. Hän on tehnyt useita koreografioita mm. Hämeenlinnan kaupungin teatteriin, sekä toiminut tanssijana ja erilaisten tanssitapahtumien järjestäjänä. Tällä hetkellä Wasko on Sibelius-opiston tanssin lehtori ja vastaa tanssiosastosta. Waskon intohimona on baletti, jota hän opettaa lempeän jämäkällä otteella.

Wasko on palkittu Pro Arte - Tawastica -palkinnolla, tunnustuksena taiteen ja kulttuurin hyväksi tehdystä työstä Hämeessä. Perusteluna saamastaan palkinnosta oli merkittävä pitkäjänteinen työ lasten ja nuorten hyväksi. Wasko Hämeenlinnan Tanssin Tehdas ry:n varapuheenjohtaja. Hänen mottonsa on: Tanssi kuuluu kaikille!

Kuva: Aleksi Aromaa

Tanssinopettajien viikonloppu - Nykytanssi Katri Soini, kuva: Sari Antikainen

Katri Soini - Nykytanssi

Katri Soinin työpaja jakautuu kahteen osaan: lämmittelytuntiin ja syventävän työskentelyn sekä keskustelun osuuteen. Syventävän työskentelyn aikana jatketaan lämmittelytunnin teemojen käsittelyä niitä varioiden, sekä eri lähestymistapoja yhdessä pohtien. Kurssi sopii tanssin ammattilaisille, jotka ovat kiinnostuneita pohtimaan tanssijan- ja pedagogin työn kysymyksiä liikkuen, katsoen ja keskustellen. Osallistujilla on tilaisuus jakaa työstettäviksi ja tarkasteltaviksi myös itseään kiinnostavia aiheita ja kysymyksiä. 

 

Tunneilla jäsennetään ja tanssitetaan liikettä ihmisen rakenteesta käsin, kehon valmista järjestystä ymmärtäen. Työskentelyssä kirkastetaan ja syvennetään liikkeen artikulaatiota, suuntia ja tilallisuutta. Tietoisuuteen virittäytyminen toimii väylänä kohti rentoa, artikuloitua kehoa, sekä valpasta, avointa mieltä. Kehon tunnistamiseen ja tiedostamiseen perustuvan kokemuksen kautta mahdollistetaan sekä itsestä lähtevän että annetun liikkeen todentumista. Kurssilla havainnoimme paitsi fyysisen aktiivisuuden, myös katsomisen kautta.

 

Katri Soini on freelance tanssija ja tanssiopettaja. Tanssitaiteen maisteriksi (Teak 1988) valmistuttuaan hän on työskennellyt yli 30 vuoden ajan useiden eri koreografien kanssa, esiintyen laajalti niin kotimaassa kuin ulkomaillakin. Soini on opettanut nykytanssia alan oppilaitoksissa, festivaaleilla, tanssiryhmissä ja yksityiskouluissa. Soini on älykäs, tinkimätön ja pidetty opettaja, joka pyrkii vahvistamaan oppilailleen yhteyttä omaan kehoon ja sen mahdollisuuksiin. Hänelle on myönnetty 5-vuotinen taiteilija- apuraha neljästi, joista viimeisimpään (2019-2023) kuuluu myös taiteilijaprofessorin nimike.

Kuva: Sari Antikainen