top of page

Anna Kupari ja Outi Markkula:
Tanssiesitys klo 14

La 3.8.2024 klo 19.00 Linja-autoasema

Eteläkatu 1, Hämeenlinna

Anna Kupari ja Outi Markkula: Tanssiesitys klo 14

"Monikeinoista esitystä tukee yllätyksellinen dramaturgia, jota katsojana on mielekästä koettaa ratkoa nauttien samalla kekseliäästä laulusta, tekstistä, soitosta ja liikkeestä. Esitys naurattaa, lämmittää ja tarjoaa mahdollisuuden pohtia suhdetta työelämään, kehoon ja kieleen eri vinkeyksineen."

–Mikko Makkonen, Tanssiteatteri Minimin taiteellinen johtaja

 

Eli öö… ensimmäiseksi mä kysyisin teiltä että mitä olette tehnyt työksenne?
Ja mitä se työn tekeminen sitten on?
Oletteko te niitä tanssityttöjä?


Puhuessamme esityksestä puhumme välttämättä sen historiasta. Tanssiesitys klo 14 on dokumentaatiota Anna Kuparin ja Outi Markkulan vuonna 2015 alkaneesta Ulkorastilla-projektista ja sen eri vaiheista.

Ulkorastilla syntyi kahden valmistuvan tanssitaiteilijan halusta toteuttaa tanssiesitys taidekontekstin ulkopuolella. Keväällä 2016 työpari vieraili pohjoissavolaisissa yläkouluissa ja palvelutaloissa haastattelemassa eri-ikäisiä ihmisiä työhön liittyvin kysymyksin.

Tanssiesitys klo 14 käsittelee työn tekemisen teemaa, mutta valjastaa materiaalikseen myös yllättäviä yksityiskohtia, muistoja ja sattumuksia varsinaisen aiheensa ympäriltä. Litteroidut haastattelutilanteet sekä muu projektin aikana syntynyt aineisto on jalostunut joukoksi esityksellisiä kohtauksia, joiden läpi esiintyjät luovivat koko ilmaisullisen repertuaarinsa voimin. Puheen, laulun, dokumentaarisen video- ja äänimateriaalin sekä tanssin ja liikkeen avulla piirtyy riemastuttava kuva yläkoulu- ja palvelutalomaailman sekä kahden tuoreen tanssitaiteen maisterin kohtaamisesta; erilaisista lähtökohdista nousevien ajatusten törmäämisestä sekä inhimillisestä halusta kurottaa ennakkoasenteiden yli, kohti yhteistä ja jaettua.


Konsepti ja esiintyminen: Anna Kupari ja Outi Markkula
Valosuunnittelu ja esiintyminen alkuperäisversiossa: Olivia Pohjola

Äänisuunnittelu: Anna Kupari ja Outi Markkula
Tuotanto: Zodiak – Uuden tanssin keskus, Anna Kupari, Outi Markkula
Kuvat: Salla Keskinen
Ensi-ilta: 14.3.2018, Zodiak – Uuden tanssin keskus

Anna Kupari valmistui tanssitaiteen maisteriksi Taideyliopiston Teatterikorkeakoulusta vuonna 2017. Hän on esiintynyt muun muassa Anna Mustosen ja Marianna Henrikssonin nykytanssia ja barokkimusiikkia yhdistävissä teoksissa ja ollut perustamassa tamperelaista fema-taiteilijaryhmää. Paluumuutto Hämeenlinnan seudulle johti uusiin opintoihin sairaanhoidon, tanssi-liiketerapian ja Rosen-metodin parissa. Näiden myötä taiteilijuuden merkitys onkin vahvistunut, ja Anna toivoo löytävänsä itsensä enemmän taas taiteellisten projektien parista! Hän on kiinnostunut taiteen kautta avautuvasta tilasta, jossa voi kohdata syvemmin sekä itsensä että toiset, olla yhdessä ja jakaa, kokea merkityksellisyyttä.

Outi Markkula on Taideyliopiston Teatterikorkeakoulusta vuonna 2017 valmistunut tanssitaiteilija, joka työskentelee taiteen vapaalla kentällä tanssija-koreografina, opettajana ja kirjoittajana sekä tanssi-liiketerapeuttisten menetelmien ohjaajana. Taiteilijana Outia inspiroivat erilaiset ympäristöt ja ihmiset, arkisen ja esityksellisen välinen rajankäynti sekä monitaiteisuus ja pitkät yhteistyöt. Outi on työskennellyt esiintyjänä muun muassa koreografi Jenni-Elina von Baghin teoksissa sekä toteuttanut monitaiteisia yhteistöitä Routa Companyn, Tanssiteatteri Minimin, Zodiak – Uuden tanssin keskuksen ja Tanssin talon ohjelmistoihin.

Kesto: noin 35 min. Esityksen jälkeen voit jäädä jutustelemaan taiteilijoiden kanssa yleisökeskusteluun.

Liput 24 € / 14 €

bottom of page