Tanssielokuvanäytös 
Kuratointi: Kati Kallio

Su 7.8.22 klo 14.30 Bio Rex, sali 5

Paasikiventie 2, Hämeenlinna

Tanssielokuvanäytös, kuratointi Kati Kallio. Kuva: Walks With Me - Kati Kallio. Kuvaaja: Arttu Salo

Puhuttelevia ja visuaalisesti ainutlaatuisia kotimaisia ja ulkomaisia tanssin lyhytelokuvia.


Tehdas tanssii -festivaalilla nähdään myös tanssielokuvia. Suomalaisen tanssielokuvan pioneeri, tanssitaiteilija Kati Kallio on kuratoinut lumoavan tanssielokuvanäytöksen Tehdas tanssii -festivaalille. Kallion yhteistyö Amsterdamilaisen Cinedans Fest festivaalin kanssa tuo Hämeenlinnaan kansainvälisesti tunnustettuja elokuvia. Näytös esittelee laaja-alaisesti tanssielokuvan moninaisuutta. Katsottuasi nämä tutustut hyvin tanssielokuvaan lajina. Tanssielokuvaa ei sido muoto tai genrerajat. Se on vahvojen taidemuotojen fuusio ja oma kehittyvä lajinsa. Tanssielokuva sopii kaikille! 

Tanssielokuvien näytösten yhteistyökumppanina toimii Cinedans. Elokuvien yhteiskesto on noin 80 minuuttia, jonka jälkeen yleisöllä on mahdollisuus osallistua yleisökeskusteluun.

Tanssielokuvanäytöksen kuraattori Kati Kallio. Kuva: Stephane Louesdon

 

Kati Kallio

Näytöksen kuratoi tanssitaiteen maisteri Kati Kallio, joka toimi kotimaisen Loikka -tanssielokuvafestivaalin taiteellisena johtajana. Hän on tanssitaiteilija, elokuvantekijä, kansainvälisesti tunnustettu tanssielokuvan kuratoija, jolla on laajat kansainväliset verkostot ja 25 vuoden työkokemus alalta. 

Liput 11 € / 9 €