top of page

Uusi taiteellinen johto festivaalille

Tehdas tanssii -festivaalin taiteelliset johtajat Tanja Kunnari ja Salla Talviki Nieminen

Tehdas tanssi -festivaali on saanut uuden taiteellisen johdon: vuoden 2024 festivaalia luotsaavat työparina hämeenlinnalaiset tanssitaiteilijat Tanja Kunnari ja Salla Talvikki Nieminen. Työpari jakaa festivaalin taiteellisen johdon ja tuotannon tehtävät.


Kunnari on tuottanut festivaalia sen perustamisvuodesta 2014 yhdessä Tuula Penttilän kanssa. Nieminen hyppäsi Kunnarin uudeksi työpariksi viime syksynä. "Meillä on molemmilla vahva halu tuoda tanssia Hämeenlinnaan, tarjota työmahdollisuuksia tanssin kentällä ja mieleenpainuvia elämyksiä laajalle yleisölle", Nieminen ja Kunnari kertovat.


Nieminen on muuttanut Hämeenlinnaan vuonna 2021. “Hämeenlinnassa tanssitaiteilijana on ollut hyvä olla. Täällä on tiiviit ja vahvat tanssin verkostot, jotka ottavat uudet ihmiset avosylin vastaan. Tehdas tanssii -festivaalin johdossa yhdessä Tanjan kanssa pystyn toimimaan konkreettisesti tanssitaiteen hyväksi Hämeenlinnan alueella. Hämeenlinna ansaitsee laadukasta, monipuolista, ajatuksia ja tunteita herättävää tanssitaidetta”, Nieminen sanoo.


Nieminen on monialainen taiteilija, jonka taiteelliseen praktiikkaan kuuluvat tanssin lisäksi performanssit, valokuvaus ja runous. Hän on opiskellut nykytanssijaksi Saksassa ja valmistunut taiteen maisteriksi Aalto-yliopistosta ja filosofian maisteriksi Helsingin yliopistosta. Nieminen on esiintynyt tanssi- ja performanssiteoksillaan Suomessa ja ulkomailla. Hän on tuottanut tapahtumia Hämeenlinnan Tanssin Tehdas ry:lle ja työskennellyt Hämeenlinnan kaupunginmuseossa ja Hämeenlinnan taidemuseossa. Nieminen kirjoittaa hämeenlinnalaiseen kulttuurin verkkolehteen Kulttuurimediaan taiteesta.


Tehdas tanssii -festivaali järjestetään Hämeenlinnassa 30.7.–4.8.2024.


Kuva: Pasi Vähänen

Comments


bottom of page