top of page

Tehdas tanssii -festivaalin upeat esitykset

Festivaalilla nähtävät esitykset saapuvat pian Hämeenlinnaan, ja viimeisiä viilauksia ja esitystilojen rakennusta tehdään jo kovaa vauhtia. Tässä vielä kertauksena, mitä kaikkea tällä viikolla päästään näkemään.


Riia Kivimäki ja Saku Mäkelä: GLG


Riia Kivimäen ja Saku Mäkeän (RISA) teos GLG saapuu myös osaksi festivaalia. GLG nähdään Hämeenlinnan Teatterin päänäyttämöllä lauantaina 6.8.2022. Teos kantaesitettiin maaliskuussa 2022 Helsingin kaupunginteatterilla, ja se keräsi valtavat määrät hyviä arvosteluja. Tässä koonti niistä, lue ja vaikutu!

"SAKU MÄKELÄN ja Riia Kivimäen teos on akrobaattinen duetto. Se osaa hyödyntää kaikki dueton mahdollisuudet syvästä eroottisesta yhteen kietoutumisesta siihen henkeäsalpaavaan täydelliseen keskinäiseen luottamukseen, mitä pariakrobatia vaatii." HS 3.3.2022 Maria Säkö


"Teos kulkee ihmisen ytimestä kohti jättikokoista paperivenettä, joka tässä tilanteessa symboloi toivoa. Taianomainen luottamus kantaa teoksessa, joka virtaa eteenpäin ilman saumoja ja kynnyksiä." HS 3.3.2022 Maria Säkö

"Tässä esityksessä akrobatia ei ole vain taitavasti toteutettuja temppuja ja liikkeitä, vaan tarinan ja tunteiden kerronta- ja ilmaisukeino. Kivimäki ja Mäkelä ovat lavalla näyttelijöinä myös hyvin avoimia ja lähes vereslihalla. Ja toisaalta äärimmäisen hallittuja. He myös selvästi ovat halunneet etsiä akrobatian rajoja sekä sen ja tanssin rajapintoja. Ja myös löytäneet niitä, niin uusia liikkeitä kuin uudenlaista liikkeellistä ilmaisua." Demokraatti 3.3.2022 Annikki Alku


GLG Hämeenlinnan Teatterissa 6.8.2022 klo 19.00.

Liput 21 € / 14 €.

Yhteistyössä: Hämeenlinnan Teatteri.

Kuva: Kai Kuusisto.Eerola & Kaartinen: Kosket + Näyttämö


Annamari Eerola ja Nella Kaartinen tuovat uutuusteoksensa Kosket kantaesityksen festareille Lääninhallituksen taloon. Eerola ja Kaartinen ovat työskennelleet yhdessä vuodesta 2017 tuottaen tänä aikana yhteensä kolme tanssiteosta. Kosket -teoksessa Eerola ja Kaartinen käsittelevät yhteisöllisyyden sekä irrallisuuden kokemusta, joka teoksessa näyttäytyy tanssijoiden henkilökohtaisessa ja yhteydellisessä liikekielessä. Yhteyksien ja yksilöllisyyden teemat peilautuvat taiteilijoiden välisen suhteen ja katsojien kautta, luoden vuorovaikutuksen verkoston. Toisessa ihmisessä näyttäytyy koko ihmisyyden kirjo, kun itsessään näkee vain itsensä.​

Mahtavaa saada tämän kaksikon uuden teoksen kantaesitys osaksi festivaalia!


Kosket Hämeen Lääninhallituksen talossa 7.8.2022 klo 18.00.

Liput 21 € / 14 €.

Yhteistyössä: ARS-Häme ry ja NÄYTTÄMÖ 2022 -kesänäyttely.Tanssielokuvanäytös


Suomalaisen tanssielokuvan pioneerin Kati Kallion kokoama tanssielokuvailta Yhdessä nähdään Verkatehtaan Bio Rexissä osana esitysohjelmistoa. Kallion kuratoima kokonaisuus esittelee laaja-alaisesti erilaisia tanssielokuvia. Kallion yhteistyö Amsterdamilaisen CinedansFest festivaalin kanssa tuo Hämeenlinnaan kansainvälisesti tunnustettuja elokuvia. Näytös esittelee laaja-alaisesti tanssielokuvan moninaisuutta, ja takaakin katsojalleen hyvän peruskäsityksen siitä, mitä kaikkea tanssielokuva voikaan olla.


Tanssielokuvanäytös Bio Rexissä 7.8.2022 klo 14.30.

Liput 11 € / 9 €.

Kuva: Salt Water, Abe Abraham.Kajaus, Koskinen, Mäenpää: Hetki ennen huomista Tanssijat Suvi Kajaus, Riku Koskinen ja Sini Mäenpää tuovat teoksensa Hetki ennen huomista osaksi festarikokonaisuutta. Teos kantaesitettiin Riihimäen taidemuseolla syksyllä 2021. Hetki ennen huomista tarttuu liikkeellisesti aikaan. Tartuntapinnalla ovat mennyt, nykyisyys ja huominen, joihin jokaisen tanssijan persoona tuo oman tulkintansa ja särmänsä. Teos on fyysisen ilmaisun, vahvan ja soljuvan liikkeen, sekä moninaisten kudelmien hengittävä verkko.


Kajaus, Koskinen ja Mäenpää ovat tehneet yhteistyötä jo useissa yhteisissä projekteissa. Työryhmää kiinnostaa erityisesti liikelähtöisyys sekä vuorovaikutteisen työskentelyn mahdollistama jatkuva muutos ja siitä kumpuavat uudet ideat.


Hetki ennen huomista Miniteatterin Verstas-näyttämöllä 5.8.2022 klo 19.00

Liput 21 € / 14 €.

Kuva: Terho Aalto.Festari starttaa jo ensi perjantaina! Upeiden esitysten ja mahtavien kurssien lisäksi tuleva pitkä viikonloppu sisältää seuraavat koko kansalle avoimet maksuttomat yleisötapahtumat; Torijamit, Silent Dance -session, DJ piknikin, sekä Festivaaliklubin. Joraamaan pääsee siis ihan varmasti. Seuraathan kanaviamme, niin pysyt mukana myös viime hetken muutoksissa.


Hei, pianhan me jo nähdään!


Terkuin,

Festivaaliassistentti Taru Kallio

Comments


bottom of page