top of page

Tehdas tanssii -festivaali numeroina
Tehdas tanssii -festivaali järjestetään nyt seitsemättä kertaa. Summailimme tiimin kanssa mennyttä ja saimme kokoon aivan huikeita lukuja ja hauskoja muistoja. Tiimin oma suosikki on tietysti ilon, naurun ja hien määrä. Rikkonaisilta tanssisalin peileiltäkään emme ole säästyneet - mutta se onkin Tehdas tanssii -elämää. Juuri sitä sellaista kun on musaa, fiilistä ja meininkiä. Ah, tule jo elokuu ja vuoden 2021 festari! Tässä siis numeroina Tehdas tanssii -festivaali vuosilta 2014 - 2019, olkaas hyvät.


334 kurssilaista ja 29 kurssia

Kurssit ovat Tehdas tanssii -festivaalin suola. Yhteensä 334 kurssilaista ovat tanssineet saleilla ja kurssipaikoilla maamme eturivin opettajien tiiviskursseilla ammentamassa inspiraatiota, kehittymässä ammatillisesti mutta ennen kaikkea nauttimassa tanssista. Kursseja on vuosien varrella tarjottu lähes kaikissa genreissä; nykytanssi, musikaalitanssi, metsätanssi, Contemporary Jazz, baletti, Luigi-tekniikka jne... Yhteensä 29 kurssin verran! Opettajavierainamme ovat olleet mm. Virpi Juntti, Riku Lehtopolku, Jarkko Mandelin, Markku Nenonen, Valtteri Raekallio, Tarja Rinne, Katri Soini ja Panu Varstala.


148 vierailevaa esiintyjää ja 29 teosta


Tehdas tanssii -festivaalin yksi tärkeimmistä tavoitteista on tarjota mahdollisuus nauttia tanssikulttuurista kokijana ja katsojana. Esitysvierailut ovatkin olleet mukana aina festarin historian alusta saakka. Tehdas tanssii on luonut taiteilijoille ja yleisölle uuden kohtaamispaikan Kanta-Hämeeseen. Vuosina 2014-2019 Tehdas tanssii -estradeilla on esiintynyt mm. Kinetic Orchestra, Katja Lundén Company, Tanssiteatteri Minimi, Tanssiteatteri Tsuumi, Off/Balance, Pori Dance Company, sekä lukuisia freelancereita ja vapaita ryhmiä.


27 yleisölle avointa tapahtumaa

Festivaalin kaikille avoimiin ja maksuttomiin tapahtumiin kuuluvat mm. Torijamit ja avoimet ovet tanssisaleilla. Hämeenlinnan torilla järjestetyissä Torijameissa on nähty paikallisten tanssiryhmien ja -koulujen esityksiä, tanssittu lenkkaribalettia ja kuultu tarinoita tanssista laidasta laitaan. Vuosittain myös muutamien kurssien ovet ovat olleet avoinna kaikille kiinnostuneille. Avoimet ovet ovat tarjonneet mahdollisuuden ihailla oven pielestä tanssin ammattilaisten treenejä tai lyödä jalalla tahtia kun kaveri tai perheenjäsen tanssii. Näitä yleisötapahtumia festivaali on tarjonnut vuosina 2014-2019 yhteensä 27 kertaa.


Ääretön määrä tunnetta ja hetkiä, joissa sydän ohjaa ja keho toteuttaa


Sokerina pohjalla.. Se tunne, se fiilis ja SE JUTTU, joka kumpuaa jokaisen henkilökohtaisesta kokemuksesta tanssin parissa! Tehdas tanssii on todellinen hyvän mielen festari, jonne kaikki ovat tervetulleita kokemaan uusia elämyksiä. Näinä tapahtumarikkaina vuosina festareilla on yhdessä nähty, koettu ja tunnettu myös

  • Litratolkulla hikeä

  • Kaksi sadepäivää

  • Inasen vähiä unia

  • Yksi rikkinäinen tanssisalin peili

  • Lukematon määrä fiilistä

  • Roppakaupalla iloa ja naurua


Tärkeät linkit:
Comments


bottom of page