top of page

Hämeenlinnan kaupungilta kulttuuripalkinto Tehdas tanssii -festivaalille

Hämeenlinnan kaupungin sivistys- ja hyvinvointilautakunta on päättänyt myöntää vuoden 2022 kulttuuripalkinnon Hämeenlinnan Tanssin Tehdas ry:lle, joka on Tehdas tanssii -festivaalin taustaorganisaatio.

- Positiivinen ote lisää positiivisuutta, osallistuminen lisää osallisuutta, ilo liikunnasta ja kulttuurista lisää iloa. Sitä me tarvitsemme. Iso kiitos palkinnon saajille ilon, positiivisuuden ja osallisuuden kokemuksen kasvattamisesta hämeenlinnalaisten keskuudessa, summaa sivistys- ja hyvinvointilautakunnan puheenjohtaja Helena Lehkonen.


- Tulemme jakamaan palkinnon kaupunkilaisten kanssa kehittämällä kaikille suunnattua sisältöä, kertovat puolestaan Tehdas tanssii -festivaalin taiteelliset johtajat Tanja Kunnari ja Tuula Penttilä. Odotettavissa on upeita elämyksiä mm. ulkoilmaesitysten muodossa, kun festivaali järjestetään kahdeksatta kertaa ensi elokuussa 2.-7.8.2022.

- Nojaamme yhä festivaalin alkuvuosien ajatuksiin tanssin hyvää tekevästä voimasta ja paikallisen tanssikulttuurin nostamisesta.


Tehdas tanssii -festivaali on kasvattanut kokoaan ja merkitystään, ja on nykyisin valtakunnallisestikin noteerattu nykytanssin tapahtuma. Kotikaupungissaan Hämeenlinnassa festivaalin epävirallisena kotina on pidetty Verkatehtaan aluetta, josta se ulottuu eri puolille kaupunkia. Ohjelma koostuu mm. huippuopettajien tanssikursseista sekä kaikille kaupunkilaisille avoimista tanssiesityksistä ja Torijameista.

Sivistys- ja hyvinvointilautakunta jakoi samassa yhteydessä lisäksi vuoden liikuntapalkinnon Jouko "Jokke" Koskiselle. Onnittelumme Jokelle, hämeenlinnalaisen juoksu-urheilun Grand Old Manille!Hämeenlinnan Tanssin Tehdas ry:n hallituksen jäsenet Nella Kaartinen, Jemina Pekkonen, Tuula Penttilä ja Tanja Kunnari, sekä Tehdas tanssii -festivaalin digitaalisen sisällön suunnittelija Jasmin Heikkilä iloitsevat Hämeenlinnan kaupungin sivistys- ja hyvinvointilautakunnan kulttuuripalkinnosta talvisissa tunnelmissa(kuva: Aleksi Aromaa)
Hämeenlinnan Tanssin Tehdas ry:n hallituksen jäsenet Nella Kaartinen, Jemina Pekkonen, Tuula Penttilä ja Tanja Kunnari, sekä Tehdas tanssii -festivaalin digitaalisen sisällön suunnittelija Jasmin Heikkilä iloitsivat palkinnosta. Kuva: Aleksi Aromaa.

Kommentare


bottom of page