top of page

Hämeenlinnan Teatteri festivaalin yhteistyökumppaniksi

Hämeenlinnan Teatteri ja Tehdas tanssii -festivaali ovat sopineet yhteistyöstä. Teatterin päänäyttämöllä nähdään Riia Kivimäen ja Saku Mäkelän teos GLG, joka sai ensiesityksensä Helsingin kaupunginteatterilla keväällä 2022.


Kumppanuus on molemmin puolin luontainen ja toivottu. Lisäksi festivaali on jo toimintansa ensi askelista saakka pitänyt kotinaan Verkatehtaan korttelia, jonka merkittävä toimia myös Hämeenlinnan teatteri on.

“Näen kulttuuritoimijoiden välisen yhteistyön välttämättömänä monimuotoisen taiteen tarjonnan ylläpitämisessä Hämeenlinnassa. Keinotekoiset raja-aidat on kaadettava, tehtävä yhdessä ja varmistettava, että kaikenlainen esittävä taide saa ansaitsemansa ympäristön tuoda esitys yleisölleen. Yhdessä tekemällä saadaan enemmän ja parempaa, ja ennen kaikkea monipuolisempaa”, kertoo vt. teatterinjohtaja Janne Auvinen Hämeenlinnan Teatterilta. Myös festivaali pitää alkanutta yhteistyötä hedelmällisenä ja toivoo siitä pitkäikäistä. “Kumppanuus teatterin kanssa on monin tavoin luonnollista. Tietysti tuntuu myös juhlavalta tarjota yleisölle tanssikulttuuria parhaimmillaan näin upeissa puitteissa.”, kuvailee Tehdas tanssii -festivaalin toinen taiteellinen johtaja ja tuottaja Tanja Kunnari.


“Toivomme, että yleisö löytää paikalle”


Moderni teatteritila on otettu käyttöön 2010 ja se on varustettu korkeatasoisella valo-, ääni-, ja näyttämötekniikalla. Katsomo sopii loistavasti tanssiesitysten seuraamiseen. Näyttämö tulee katsojaa lähelle ja tunnelma on intiimi. Esiintyjillä on reilusti tilaa ja teoksella tarpeeksi happea ympärillä.


350 katsomo asettaa haasteita lipunmyynnillisesti, mutta festivaali luottaa, että yleisö löytää paikan päälle. Päänäyttämöllä nähtävä teos, Kivimäen ja Mäkelän GLG yhdistää saumattomasti virtuositeettisen pariakrobatian, tanssin ja tarinankerronnan. “Teos saa ehdottomasti ansaitsemansa puitteet. GLG ja Hämeenlinnan teatteri yhdessä ovat taatusti tanssikulttuurinen elämys parhaimmasta päästä”, Kunnari päättää.


Lue lisää ja osta liput: 6.8.2022 klo 19.00 Riia Kivimäki ja Saku Mäkelä: GLG

Lue lisäää teatterista www.hämeenlinnanteatteri.fi
Comments


bottom of page