Festaritiimin esittely
top of page

Festaritiimin esittely

Tehdas tanssii -festivaali syntyy tanssia rakastavan tiimin käsistä. Festivaalin priimusmoottorit Tanja ja Tuula luotsaavat joukkoja kohti päämäärää, jossa kaikki voisivat tuntea ja kokea tanssin taian omalla tavallaan. Tiimi koostuu festivaalin kotikaupungissa Hämeenlinnassa vaikuttavista tai sieltä lähtöisin olevista tanssinammattilaisista ja tanssin ystävistä.



Tanja Kunnari

Olen Tanja Kunnari, Tehdas tanssii -festivaalin toinen perustaja, taiteellinen johtaja ja tuottaja. Yhdessä työparini Tuula Penttilän kanssa muodostamme rautaisen ja luovan kaksikon. Sanomme usein, että täydennämme toisiamme. Olemme työskennelleet yhdessä seitsemän vuotta rakentaen festivaalia rakkaudella ja määrätietoisuudella sellaiseksi kuin se tänään on. Festivaalilla koetaan uutta, inspiroidutaan ja jaetaan elämyksiä yhdessä.


Festivaalin ulkopuolella toimin laaja-alaisesti tanssin kentällä tehden työtä esiintyjänä, opettajana ja koreografina. Tanssi on minulle merkityksellistä yhteisöllistä toimintaa ja rakkain esittävän taiteen laji. Hämeenlinna on tanssiva kaupunki, jota haluan omalta osaltani vaalia ja kehittää.



Tuula Penttilä

Minulle tanssi on hetki saada tavoitella tavoittamatonta, haastaa itsensä ja unohtaa kaikki muu. Parhaimmillaan se tuntuu siltä kuin lentäisi. Joskus, kun musiikki ja liike kohtaavat täydellisesti, pelkkä käden kaareva liike tai pieni painonvaihdos jalalta toiselle voivat olla järisyttäviä, ikimuistoisia hetkiä vaikka ollaan harjoitussalissa hikisissä treenivaatteissa. Tanssi on minulle hyvin yksityinen tila, jonka saan jakaa kanssatreenaajien kanssa. Tanssin kautta syntyneet

ystävyyssuhteet ovat ihan omanlaisiaan. Yhteinen lämpö, hengitys ja ikuisesti toistuva mantra: ”Yy, kaa, koo, nee, vii, kuu, see, kaa”, tekevät meistä tiiviin ryhmän, ihan oman heimon.


Minulla oli lapsesta saakka hinku tanssitunneille, mutta pääsin toteuttamaan haaveeni vasta valmistuttuani ensimmäiseen ammattiini viulistiksi. Olin silloin jo reippaasti yli kahdenkymmenen. Onneksi toisessa ammatissani näyttelijänä sain toteuttaa myös tanssijuutta minussa. Nyt kun toimin enimmäkseen tuotannollisella puolella, ovat tanssitunnit minulle viikon kohokohtia, hengähdyshetkiä kaikesta muusta: arjesta, työstä, perheestä. Ne ovat hetkiä vain minulle itselleni.


Keväällä 2014 ajattelin: ”Jos minusta olisi tullut balettitanssija", niin kuin lapsuudessani haaveilin, olisin jo pian eläkkeellä ja asuisin Hämeenlinnassa. Varmaankin perustaisin tanssifestarin, jonne saisin kutsua innostavia ja taitavia opettajia, sekä kiinnostavia esiintyjiä. Meillä olisi tiiviskursseja, esityksiä sekä toritapahtuma, jossa kaikki halukkaat pääsisivät esiintymään ja jossa voisimme tanssittaa torikansaa. Onneksi tunsin jo silloin Tanjan, jonka kanssa

tämä haave oli helppo jakaa, ja jolla ei myöskään ollut illuusioita siitä, kuinka paljon työtä festivaalin perustaminen, järjestäminen ja eteenpäin vieminen vaatisivat.

<3 Kiitos Tanja! Tämä on ollut ja on NIIN SIIIIISTIII!!! <3



Jemina Pekkonen

Olen Jemina Pekkonen, 28-vuotias ammattitanssija, tanssinopettaja ja koreografi. Toimin Hämeenlinnan Tanssin Tehdas ry:n puheenjohtajana. Haluan edistää tanssikulttuuria Hämeenlinnassa ja tarjota jokaiselle matalalla kynnyksellä mahdollisuuden nauttia tanssista. Tällä hetkellä työstän tanssiprojektia varhaiskasvatuksen parissa, sekä toimin tanssinopettajana. Tanssitaan kun tavataan!



Nella Kaartinen

Olen Nella Kaartinen, tanssitaiteilija ja -pedagogi Hämeenlinnasta. Olen ollut mukana erilaisissa rooleissa Tehdas tanssii -festareilla melkein alusta asti: kurssilaisena, katsojana, lipunmyyjänä, assarina, esiintyjänä, opettajana... Ei ole tainnut jäädä välistä yhtäkään festaria, eikä jää tulevaisuudessakaan! On aina ilo, kun elokuu ja Tehdas tanssii -festivaali koittavat ja saan kokea sen yhteisöllisyyden tunteen, jonka festarit tuovat tullessaan. Nähdään taas pian! <3



Minna Liimatainen

Olen Hämeenlinnalais-syntyinen taiteen ja tanssin sekatyöläinen. Uteliaisuus ja rakkaus moniulotteisiin taiteellisiin ja fyysisiin haasteisiin ovat johdattaneet minut esiintymään tanssijana sekä ilma-akrobaattina pitkin Suomea ja ulkomaita. Viimeisimpänä aloitin uuden nykysirkusproduktion Race Horse Companyn riveissä. Omia teoksiani on nähty Hämeenlinnassa Verkatehtaan avajaisissa 2007, Tehdas tanssii -festivaalilla 2019, sekä pääkirjastolla 2020. Haluan olla tukemassa ja laajentamassa synnyinkaupunkini tanssin kenttää, joten on ilo ja kunnia

olla mukana festivaalitiimissä, sekä taustayhdistyksen hallituksessa!



Heidi Wasko

Olen opettanut lapsia, nuoria ja aikuisia vuodesta 1994 ja nautin vuorovaikutuksesta oppilaiden kanssa. Olen työvuosieni aikana saanut tehdä kiinnostavia töitä koreografina, tanssijana ja erilaisten tapahtumien järjestäjänä. Päätyöni on Sibelius-opiston tanssin lehtorina, ensisijaisesti baletinopettajana, joka on suuri intohimoni. Mottoni on "Tanssi kuuluu kaikille!".


Olen ollut tiiviisti mukana Hämeenlinnan Tanssin Tehdas ry:n toiminnassa, jossa toimin varapuheenjohtajan roolissa. On ollut myös hienoa työskennellä osaavassa festivaalitiimissä; suunnittelemassa ja kokemassa kuinka festivaali on vuosien aikana vakiinnuttanut paikkansa

tanssin kentällä. Festivaali tarjoaa elämyksiä, esiintymismahdollisuuksia ja kursseja kaikille tanssin harrastajista ammattilaisiin.



Elias Husgafvel

Olen Elias Husgafvel, 22-vuotias hämeenlinnalaislähtöinen taiteilijanalku. Toimin festarilla avustajana ja jokapaikanhöylänä, pyrin olemaan avuksi mahdollisimman monelle mahdollisimman useasti sekä muun muassa välittämään materiaalia someen työntekijän näkökulmasta! Olen taustaltani pitkän linjan kilpatanssija, ja lajin parissa olen menestynyt laaja-alaisesti niin Suomessa kuin ulkomaillakin. Aktiiviuran päätettyäni retkahdin laulamiseen sekä myöhemmin teatteritaiteeseen, ja nykyään opiskelenkin musiikkiteatteria American Musical and Dramatic Academyssä, Yhdysvaltain New Yorkissa.


Festarille lähdin puhtaasta palosta taiteeseen ja kulttuuriin. Tehdas tanssii onyksi näkyvimmistä paikallisista kulttuurialan tapahtumista, ja koen olevani onnekas saadessani ottaa osaa festivaalin

järjestelyihin sekä toteutukseen. Kulttuuriala pysyy pystyssä vain tekemällä, ja koen tämän festivaalin tapaisten tapahtumien olevan hyvin tärkeitä muistuttamaan ihmisiä siitä, mitä kaikkea ihminen pystyykään luomaan, ja miksi luovuutta pitäisi vastaisuudessakin pyrkiä pitämään korkeassa arvossa. Odotan suurella innolla festaria, nähdään siellä!



Jasmin Heikkilä

Olen hämeenlinnalainen sisältömarkkinoinnin osaaja. Tanssistatukseni on harrastaja. Vuosien varrella olen tanssinut balettia ja jazztanssia legendaarisen Ilmi Marttisen Hämeenlinnan liikunta- ja balettikoulussa, painottanut tanssiin ilmaisutaidon lukiossa ja sittemmin tanssinut ilokseni. Silloin kun arjen ohjelmistoon tanssitunnit eivät ole kuuluneet, olen kaivannut "ystävääni". Heittäydyn lajeihin ottamatta itseäni niin kovin vakavasti. Tauot harrastamisessa, kiireinen pikkulapsiarki ja elämä vievät rakkaalta harrastukselta sijaa mutta se ei unohdu: parhaimmillaan tanssi antaa mahtavan nosteen ja se haippi kantaa pitkälle. Rakastan tanssia sen kaikissa ilmenemismuodoissa.

Tehdas tanssii -festivaalitiimissä olen vaikuttanut ensimmäisen kerran vuonna 2016, jolloin tein somesisältöjä. Tulevan festivaalin ilmeessä ja sisällöissä tekemiseni näkyy nyt eniten. Tehdas tanssii on todella huolella, intohimolla ja ilolla toteutettu tapahtuma, joka kutsuu kaikki, tanssitaustasta tai tanssisuhteesta riippumatta, mukaan. Festivaalin kurssit, tapahtumat ja esitykset tarjoavat kaikille jotakin ja haastan juuri sinut mukaan - mitäs sanot?!


bottom of page