top of page

Movement & House 
Anniina Ala-Mattinen

La 6.8.22 klo 11.15-14.15
Iso tanssisali

Opistotalo, Verkatehtaankuja 9, Hämeenlinna

Hinta 48 € (jäsenet 38 €)

Movement & House - Anniina Ala-Mattinen. Kuva: Kai Kuusisto

Kahden lajin yhdistelmäkurssi tanssin harrastajille!

 

Workshopin ensimmäisessä osassa harjoitellaan liikettä Movement -filosofian pohjalta. Movement -filosofian perusajatus on, että ihminen on taitava puuhastelija, jolla on laajalti potentiaalia. Ihminen voi olla tanssija, taiteilija, taistelija ja älykäs liikkuja yhtäaikaa. 

 

Kurssi sisältää monipuolista liikettä ja mm. koordinaatio-, rytmi-, reagointi- ja voimaharjoitteita. Harjoittelemme leikkien yksilö-, pari- ja ryhmätehtävien parissa. Tustustumme myös Ido Portalin kehittämään kehonpainoharjoittelun menetelmään, Locomotioniin. Harjoituksissa pyritään unohtamaan visuaalisuuden kautta tekeminen ja löytämään liikkumisesta olennainen ja harjoittelemaan liikettä liikkeen vuoksi. Kurssilla pohditaan myös avaimia kehon hyvinvointiin ja pitkäikäisyyteen. Mikä vaikutus on meidän jokapäiväisellä liikkumisen laadulla ja tavoilla kehon hyvinvointiin? 

Www: Ido Portal

Workshopin toisessa osassa tutustutaan ja harjoitellaan House -tanssin perusteita Movement -filosofian näkökulmasta. House -tanssi on 1980-luvulla Chigacossa ja New Yorkissa kehittynyt tanssityyli. Tanssin juuret ulottuvat jo aikaan ennen House -musiikkia. Tanssille ominaista on nopea askellustekniikka, johon yhdistyy sulava vartalon käyttö. Tanssi on fuusiolaji ja se on ottanut vaikutteita mm. afrosta, stepistä, salsasta, capoeirasta ja hip hopista. 

Ilmoittaudu  /  Kysy lisätietoa

 

Anniina Ala-Mattinen

(Tanssija, liikunnanohjaaja, ryhmä- ja yksilövalmenta ja äiti Helsingistä)


Anniina on kotoisin Etelä-Pohjanmaalta Lehtimäeltä ja hän on asunut lapsuutensa maaseudulla Kirkkonummella. Anniinalle lapsuuden maisemilla ja elämäntyylillä on ollut iso vaikutus hänen minuuteensa. Helsinkiin Anniina muutti 14-vuotiaana, tällä oli iso merkitys Anniinan tanssijuuden kehittymiseen.


Anniina on opettanut tanssia vuodesta 1996. Hän on yksi Housen pioneereista Suomessa. Lisäksi Anniina opettaa hip hoppia ja dance hallia. New York on ollut Anniinalle tärkeä tanssikaupunki. Elämänsä aikana Anniina on harjoitellut lajeja laajan kirjon; jazztanssia, balettia, salsaa ja afrikkalaisia lajeja kuten Sabar, Gongolese, Afro-House ja Afro-Cubalainen. Anniina on ollut nuorenpana aktiivinen esiintyjä, mutta nykyään hän keskittyy opettamiseen. Anniina toimii myös tuomarina Street SM -kilpailuissa.

Anniina on toiminut liikunta-alalla 20 vuoden ajan. Nykyään pääpaino on kunto/voiman, kehonhuollon ja movement harjoittelun valmentamisessa. Hän on ollut kehittämässä Elixia-kuntokeskus ketjulle ryhmäliikunta -konseptia. Anniina opettaa ja valmentaa tällä hetkellä Helsingin Tanssiopistolla ja Elixiassa. Lisäksi hänellä on oma toiminimi Movement AAM, jonka kautta hän tuottaa mm. yksilö- ja ryhmäopetusta.

Anniinan yksi tanssijuuden, liikumisen ja työn taitekohta oli kun hän tutustui Ido Portaaliin ja Movement -kulttuurin käsitykseen osallistuessaan Portaalin kurssille. Kurssi muutti suhtautumista tanssiin ja liikkumiseen vapaammaksi. Anniina näkee eri tanssikulttuureissa enemmän yhdistäviä kuin erottavia tekijöitä. Hän haluaa herättää ja edistää eri kulttuurien tasa-arvoistamista. 

Opettajana Anniina haluaa rohkaista näkemään kehossa enemmän mahdollisuuksia kuin esteitä. Hän haluaa herättää huomaamaan ja kyseenalaistamaan omia maneereja, tapoja ja uskomuksia liikkumisen ja tanssin sääntöihin. Anniina on innostava ja kannustava opettaja. Harjoittelussa yhteisöllisyys, yhdessä tekeminen ja hyvä tunnelma on ensisijaisen tärkeää. Anniina haluaa myös opettaa sallivuutta, armollisuutta ja rentoa asennetta omaan itseensä.

Www: Anniina Ala-Mattinen

bottom of page