Eerolan & Kaartisen esitys + näyttelyopastus Ars-Hämeen kesänäyttelyyn "Näyttämö"

Su 7.8.22 klo 18.00 Lääninhallituksen talo

Hallituskatu 16, Hämeenlinna 

 

Annamari Eerolan ja Nella Kaartisen uusin tanssiteos nähdään Lääninhallituksen talossa. Lisätietoja voit lukea tältä sivulta myöhemmin kun teos rakentuu. Ilta alkaa näyttelyopastuksella Ars-Häme ry:n vuoden 2022 kesänäyttelyyn nimeltä "Näyttämö". 

Nella Kaartinen

 

 

Nella Kaartinen, hämeenlinnalainen tanssitaiteilija ja -pedagogi, on valmistunut tanssijaksi Tampereen konservatoriosta vuonna 2016 ja tanssinopettajaksi Savonia AMK:sta vuonna 2019. Kaartinen on suorittanut tanssitaiteen opintoja myös Lissabonissa Escola Superior De Dancassa. Tällä hetkellä hän kehittää omaa koreografista Kehon empatia -praktiikkaansa, työskentelee muutamissa ensiesityksiin tähtäävissä poikkitaiteellisissa projekteissa ja järjestää Luovaa liikettä luonnossa -työpajoja päiväkodeissa ja alakouluissa.

Teoksia viime vuosilta, joissa Kaartinen on ollut mukana, on muun muassa Kato ku mä kulutan (2017), Kuivan maan kala (2018), LIFE FORMS (2019), Maustetyttöjen musiikkivideon koreografinen sisältö ja esiintyminen (2019) ja POST EVA (2021).

Kaartinen on taiteellisessa ja pedagogisessa työssä kiinnostunut kehollistamaan tarinoita ja tunnelmia, joihin inspiroituu useimmiten luonnosta ja sen eri ilmiöistä. Hän pyrkii taiteellisella toiminnallaan rikastuttamaan Hämeenlinnan kulttuuritarjontaa, tarjoamaan matalan kynnyksen taide-elämyksiä sekä tuomaan teoksensa ihmisten ulottuville.

Kaartiselta nähdään uusi tanssiteos Lääninhallituksen talossa. Lisätietoja voit lukea tältä sivulta myöhemmin kun teos rakentuu.

Www: Nella Kaartinen

Nella_Kaartinen.jpeg

Ars-Hämeen kesänäyttely: Näyttämö

Lääninhallituksen talo

Näyttelyn ovat kuratoineet Aino Kannisto ja Salla Laurinolli. Kesänäyttely rakentuu Hämeen Lääninhallituksen vanhaan päärakennukseen Hämeenlinnan torille. Näyttämö 2022 esittää nykykuvataiteen teoksia osana historiallista hallintokiinteistöä ja avaa ensimmäistä kertaa rakennuksen ovet suurelle yleisölle. Rakennus toimii näyttämönä teoksien ja arkkitehtuurin keskustelulle samaan aikaan kun kuvataide toimii estradina empirerakennuksen esilletulolle.

Kanta-Hämeen alueen ammattikuvataiteilijajärjestö Ars-Häme ry on kehittänyt korkeatasoisen kesänäyttelykonseptin, joka on jatkunut vuodesta 2018 lähtien eri tiloissa Riihimäellä ja Hämeenlinnassa. Kesänäyttelyiden lisäksi Ars-Häme ry:n hallinnoimia ovat säännölliseen näyttelytoimintaan keskittynyt Taidehalli Häme Hämeenlinnan keskustassa, sekä työtilayhteisöt Hämeenlinnan Taidekasarmi ja Riihimäen Välittäjä 3. Tehdas tanssii -festivaali vieraili esityksineen Ars-Hämeen kesänäyttelyssä myös viime vuonna.

Www: Ars-Häme ry

Kuva: Lääninhallituksen rakennukset | Rakennushistoriaselvitys | 14.12.2018 | Arkkitehtitoimisto Ark-byroo

Liput 21 € / 14 €