top of page

Festarin kuulumiset - kesäkuu

Oi ihana heinäkuu on jo täällä mutta palataan vielä hetkeksi kesäkuun festarikuulumisiin. Erityisesti festivaalin vierailevat esitykset viilaantuivat kesäkuussa ja entuudestaan upea ohjelma hioutui lopulliseen, timanttiseen muotoonsa.


Kesäkuu startattiin juhlallisesti Verkatehtaalla festivaalibannerin nostolla! Meille tuo hetki on vuosittain konkretisoinut festivaalin toteutumisen. Verkatehtaan pääsisäänkäynnin päällä loistaakin nyt UMC-Dance Companyn kuva festivaalilla 7.8. nähtävästä tanssiteoksesta Movements - Motions - Mindsets.


Alkukuusta saimme myös vieraaksemme URB21 -festivaalin tuottajan Sara Hirnin, sekä HXIVE -duon Joonas Pehrssonin. Kävimme tutustumassa Kortteli2 -taidetilaan, jossa valmisteltiin tulevia taidenäyttelyitä. Meidät vastaanotti Hämeenlinnan kaupungin kulttuuripäällikkö Janne Nieminen,

sekä Kortteli2:n esimies ja kulttuuriohjaaja Kasimir Sarre. Kortteli2 sijaitsee aivan kaupungin keskustassa kävelykatu Reskalla vanhassa Kauppakeskus Linnassa. Tuomme tilaan Ben Furyn tanssiteoksen X∙over, sekä Barnaby Boothin Samuli Emerylle koreografioiman sooloteoksen We Do This. We Don´t Talk.7.6. oli meidän vuoromme vierailla kesäisessä Helsingissä, kun Furyn teos X∙over ensiesitettiin Stoan aukiolla osana URB21 -festivaalin ohjelmistoa. Esittävästä taiteesta nauttiminen livenä paikan päällä oli vähintäänkin hurmoksellista! Teoksen esiintyjät vakuuttivat millin tarkalla liikeartikulaatiollaan ja eläytymisellään. Teos sulautui luontevaksi osaksi urbaania kaupunkiympäristöä. Ja tämä ainutlaatuinen teos on siis koettavissa myös elokuussa Tehdas tanssii -festivaalilla!


Kanta-Häme siirtyi perustasolle korona-epidemian suhteen 23.6. ja kokoontumisrajoitukset purettiin. Kinkkiseksi tilanteen festivaalin kannalta tekee se, että Etelä-Suomen aluehallintavirasto on jättänyt kahden metrin turvavälivelvoitteen voimaan yli kymmenen hengen sisätapahtumiin. Elämme siis hienoisessa jännityksessä ja epätietoisuudessa edelleen esitysvierailujen suhteen.

Miltä kuulostaisi piknik-henkinen ulkoilmaesitys Verkatehtaan nurmikolla..? Seuraathan kanaviamme, niin pysyt mukana myös viime hetken muutoksissa.


Nautitaan nyt kuitenkin kesästä ja nähdään elokuussa!

- Tanja & Tuula

Comments


bottom of page