Kehonhuolto 2.0

Atte Niittykangas ja Henri Hänninen

Tanssin ammattilaiset ja harrastajat

Pe 6.8.21 klo 12.00-16.00

Iso tanssisali

Opistotalo, Verkatehtaankuja 9, Hämeenlinna

Hinta 70 € (jäsenet 60 €) 

Kehonhuolto 2.0. - Atte Niittykangas ja Henri Hänninen, kuva: Ville Leppänen

Mitä kehonhuoltamista tanssijan kannattaa tehdä? Voiko kehonhuollolla säästyä loukkaantumisilta? Järkevä kehonhuolto ei ole yksittäinen menetelmä vaan sitä suunnitellessa on tärkeä hahmottaa kokonaisuus omista treenimääristä ja palautumisesta. Kurssilla käymme läpi miten oma harjoittelu kannattaa suunnitella, jotta pystyy kehittymään vuodesta toiseen sekä vähentämään loukkaantumisriskiä merkittävästi. Kurssin käytännön osuudet painottuvat suurinta osaa tanssijoita hyödyttäviin harjoitteisiin liikkuvuudesta ja ponnistusvoimasta. Kurssille tarvitset mukaasi nilkkapainot (1-3 kg).

www.sirkus2.fi

Sirkus 2.0 Podcast
 

Ilmoittaudu

Kehonhuolto 2.0 Atte Niittykangas

Atte Niittykangas

Atte Niittykangas on Sirkusfysion perustaja ja hän on työskennellyt jo vuosia sirkus- ja tanssiammattilaisten parissa vastaanotollaan sekä kouluttanut aktiivisesti. Sirkusfysion oma harjoittelusali sijaitsee Jyväskylän keskustassa. Niittykangas on yksi Sirkus 2.0:n alullepanijoista, jonka tarkoitus on mullistaa harjoittelua sirkuksen ja muiden fyysisesti vaativien esiintyjien parissa. Niittykangas on työskennellyt osana Performance Medicine -tiimiä Cirque Du Soleilissa vastaten yli 30 henkisen akrobaatti- ja tanssijaryhmän ennaltaehkäisevästä harjoittelusta sekä kuntoutuksesta.

Kuva: Jiri Halttunen

Kehonhuolto 2.0 Henri Hänninen, kuva: Enni Niittykangas

Henri Hänninen

Henri Hänninen on valmentaja, kouluttaja ja sirkustaiteilija. Valmennus- ja testausopin pääaineopintojen lisäksi hän on opiskellut mm. kognitiivista neurotiedettä, kemiaa ja solubiologiaa. Hänellä on vuosien kokemus parkourin ja useiden eri akrobatialajien opettamisesta sekä ilma-akrobaattina esiintymisestä. Satunnaisia esiintymiskeikkoja hän tekee edelleen.
Tällä hetkellä Hänninen työskentelee pääosin taito- ja taideliikuntaan erikoistuneena fysiikkavalmentajana (Athletica), kouluttajana ja asiantuntijana (mm. Athletica, Trainer4You) sekä työstää graduaan osana taitoharjoittelun periodisaatiota tutkivaa ryhmää. Hänninen omaa vahvan liikuntatieteellisen tiedon ja huippu-urheilutasoisen valmennusosaamisen.

Kuva: Enni Niittykangas